• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gosti Zvezde čelnici Barse, Olimpijakosa...

Crvena zvezda u ponedjeljak će organizovati "Red star forum" na kojem će gosti biti čelnici Barse, Olimpijakosa, Levskog...

 Gosti Zvezde čelnici Barse, Olimpijakosa... Izvor: MONDO

Sportsko društvo Crvena zvezda u ponedjeljak će u "Hajatu" organizovati prvi "Red star forum" na kojem će se govoriti o asocijaciji klubova iz raznih sportova, ali i o najavljenoj privatizaciji.

Crveno-bijeli će ugostiti predsjednika Barselone Đoana Laportu, potpredsjednika Olimpijakosa Petrosa Kokalisa, prvog čovjeka bugarskog Lukoila Valentina Zlateva, kao i čelnika Levskog iz Sofije Stojana Hranova...

Crveno-bijeli žele da čuju i iskustva društava iz bivše SFRJ (Bosna, Olimpija, Budućnost, Borac), kao i od komšijskog Partizana. Želja je i da se pomogne u donošenju Zakona o sportu i privatizaciji, zbog čega su pozvani ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza.

Očekuje se i dolazak čelnika srpskih granskih saveza, Đokovića iz "Femili sporta", privrednika.

"Želimo da vidimo kako su prošli tranziciju u sportu, da saznamo kako rade najuspješniji", naglasio je predsjednik SD Aleksandar Vlahović.

Teme okruglog stola su od udruživanja klubova i sportova, preko društveno-ekonomskih aspekata egzistencije klubova, do vlasničke strukture.

"Uporedićemo kako funkcioniše potpuno privatno sportsko društvo i ono koje je organizovano po principu članova. Da li je možda bolja varijanta holding organizacije", istakao je Vlahović.

Crveno-bijeli smatraju da još nije vrijeme da se izjašnjavaju o najavljenom zakonu o privatizaciji. Čekaju da vide prvu verziju kako bi dali konkretne sugestije.

Predsjednik UO SD Crvena zvezda Slobodan Vučićević je najavio i potpisivanje sporazuma sa Barselonom.

"Istina je da Barselona egzistira u stabilnoj ekonomiji, ali mnogo toga može da se primijeni i kod nas. Želimo da saznamo kako se pravi brend, kako se koristi ime Barselona. Oni su prihvatili naš prijedlog, tako da ćemo vjerovatno potpisati sporazum o saradnji", istakao je Vučićević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC