• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gardijan: Srbi dolaze!

Uticajni britanski list piše o perspektivnim srpskim fudbalerima, a akcenat stavlja na Zorana Tošića, koji će uskoro preći u Mančester.

 Gardijan: Srbi dolaze! Izvor: MONDO

"Gardijan" navodi da, uprkos problemima sa kojima se suočava srpski fudbal - korupcija, slaba posjećenost i loša infrastruktura, mladi talentovani srpski fudbaleri predstavljaju bogatstvo evropskog fudbala.

List navodi da Tošić već ima rezervisanu avionsku kartu za London za 12. decembar i da će, nakon što je dobio radnu dozvolu, pregovarati sa čelnicima Mančester junajteda oko ličnih uslova.

"Neće biti problema u pregovorima jer smo od njegovih prijatelja saznali da je Tošić veliki navijač Junajteda, a u njegovoj sobi u rodnoj kući u Zrenjaninu na zidu su okačene zastava i šal 'crvenih đavola'", navodi list.

U sastavu mlade reprezentacije Srbije ima kvalitetnih fudbalera, ali većina najboljih igrača već igra za "A" selekciju.

Dvadesetjednogodišnji Tošić već je zabilježio 12 nastupa za nacionalni tim, što ga je učinilo atraktivnijim skautima Junajteda.

"Gardijan" je istakao i nadimak Partizanovog fudbalera - "Bambi".

"Nadimak je dobio kao dječak, pošto je na treningu jeo dječji keks, sitne je građe, ali veoma brz. Tehnički je nadaren i izvodi slobodne udarce kao Siniša Mihajlović u najboljim danima", navodi se.

Trener Bolonje Mihajlović smatra da Tošić mora još da uči, ali je rekao da ima "sjajan šut lijevom nogom".

"Iskreno se nadam da će biti bolji od mene, ali neće mu biti lako. Mora još da uči, ali čini mi se da je na dobrom putu. Imao sam prilike da ga gledam u reprezentaciji i uvjeravam vas da ima sjajan šut lijevom nogom", rekao je Mihajlović.

Britanski list naveo je da Tošić nije jedini talentovani srpski fudbaler, ističući fudbalere Čelsija Branislava Ivanovića i Slobodana Rajkovića, koji je na pozajmici u Tventeu, kao i Gojka Kačara iz Herte.

Miralem Sulejmani iz Ajaksa i Filip Đordević iz Nanta "postižu sjajne golove", dok u ekipi Vojvodine zapažene partije pruža Dušan Tadić.

Kao vrlo perspektivnog fudbalera "Gardijan" navodi mladog fudbalera Partizana Adema Ljajića.

"Za nadarenog sedamnaestogodišnjaka, čiji je nadimak 'Mali Kaka', zainteresovani su Mančester junajted i Real Madrid. Čini se da će završiti u Junajtedu", navodi list.

Najveća briga mladih igrača je prebrzi odlazak iz svojih klubova. Sa tim mišljenjem složio se i bivši fudbaler Partizana i Sutemptona Ivan Golac.

"Ne sjećam se nijednog mladog srpskog fudbalera koji je potpisao za tako veliki klub. Mnogi srpski fudbaleri žure sa odlascima i onda nestanu. Međutim, mislim da Junajted ima plan sa Tošićem, kao i Čelsi sa Rajkovićem, i da će ih pozajmiti nekom klubu. Tošić i Ljajić će najvjerovatnije biti pozajmljeni manjem klubu i plašim se da ćemo ih izgubiti u svemu tome", smatra Golac.

Rajković je pogoršao svoj položaj u svjetskom fudbalu tako što je pljunuo sudiju na olimpijskom turniru u Pekingu. Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ga je suspendovala, ali mu je dozvoljeno da igra domaće mečeve za Tvente.

"Prevlast mladih srpskih fudbalera u jakim klubovima je zapanjujuća. Srbi dolaze", navodi "Gardijan".

(Beta, MONDO, foto zvanični sajt Partizana)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC