• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Uroš Mišić" i u Engleskoj

FA potvrdio da neće kazniti Liverpul zbog toga što su igrači nosili majice sa parolama podrške osuđenom navijaču Majklu Šildsu.

 Slučaj "Uroš Mišić" i u Engleskoj  Izvor: MONDO


Igrači Liverpula su prije utakmice, koja je igrana u ponedeljak i na kojoj nije bilo golova, nosili majice sa natpisom "Sloboda za Majkla, odmah" (Free Michael now).

Majkl Šilds je osuđen na deset godina zatvora zato što je u maju 2005. godine u Zlatnim Pjascima pokušao da ubije bugarskog konobara Martina Georgijeva, koji je u namjeri da razdvoji sukobljene navijače Liverpula zadobio frakturu lobanje.

Umješanost u napadu na Georgijeva priznao je još jedan napadač, ali je on kasnije promijenio iskaz, dok je Šilds osuđen, prvo na 15, a potom na deset godina.

Viša sudska instanca u Londonu, ipak, prošlog mjeseca je slučaj vratila pred tročlanu komisiju. Prva saslušanja su zakazana za četvrtak, a Šilds bi bez obzira na ishod trebalo da iz zatvora izađe 2010. godine.

"Razgovarali smo sa predstavnicima Liverpula. Razumijemo da je slučaj Majkla Šildsa vrlo emotivno pitanje za mnoge igrače i navijače Liverpula", rekao je neimenovani portparol Saveza, a preneo "Gardijan".

"Pošto smo saslušali objašnjenje kluba odlučili smo da ne pokrećemo bilo kakve mjere protiv kluba. Zadovoljni smo i zato što Liverpul razumije da se osetljiva situacija oko fudbalskih utakmica koristi kao platforma za slanje političkih poruka", dodao je on.

Portparol Svjetske fudbalske federacije (FIFA) je u međuvremenu potvrdio da je ta organizacija povodom slučaja Šildsa kontaktirala FA i prepustila mu donošenje odluke o mogućim sankcijama protiv Liverpula.

"Gardijan" je podsjetio i da je nošenje majica sa bilo kakvim političkim, pa i drugim porukama zabranjeno statutima i klubova i fudbalskih organizacija.

Fudbaler Evertona Stiven Pijenar tako je kažnjen žutim kartonom samo zato što je gol na subotnjoj utakmici sa Totenhemom proslavio pokazivanjem majice sa natpisom "Bog je veliki" (God is great).

Slučaj sličan Liverpulovom desio se nedavno i u Srbiji, kada su igrači Crvene zvezde nosili majice sa natpisom "Pravda za Uroša" zbog čega je svaki od njih morao da plati 120.000 dinara, što je maksimalna pojedinačna kazna predviđena pravilima Zajednice superligaša.

Istu kaznu morao je da plati i sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović.

Uprava kluba, koja je tada, u iščekivanju izbora samo vršila tu dužnost, sankcionisana je sa 600.000 dinara, ali ne zbog majica, već zbog unošenja transparenata na kome se prijetilo sudiji, koji je Urošu Mišiću izrekao kaznu.

Uroš Mišić je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije prošlog decembra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC