• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske u humanitarnoj misiji u Sarajevu

Selektor Španije Visente del Boske boravio je u Sarajevu u humanitarnoj misiji u okviru koje je uručio poklone djeci na Pedijatrijskoj klinici.

 Del Boske u humanitarnoj misiji u Sarajevu Izvor: MONDO

Španski stručnjak, koji je svjetsku slavu stekao vodeći Real Madrid od 1999. do 2003. godine, pokazao je da osim sjajnog fudbalskog znanja koje je nosilo "crvenu furiju" do titule evropskog prvaka na EURO 2008 u Austriji i Švajcarskoj, posjeduje i one važnije, ljudske kvalitete.

"Veoma sam sretan što sam došao i bio u prilici da obradujem djecu Sarajeva. Sve iluzije se razbijaju kada vidite lica sretnih klinaca koja primaju poklone donirane od strane nekoliko španskih klubova, nacionalnih trenera. Za vrijeme boravku u Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu bio sam veoma uzbuđen. Zaista sam prepun utisaka i ove posjete ću se dugo sjećati", izjavio je Del Boske.

Njegovu posjetu prestonici BiH organizovao je sportski dnevnik "Marka", a boravio je i u španskom kontingentu u bazi Eufora, gdje je poklone uručio i štićenicima nekoliko domova za nezbrinutu djecu u BiH.

"Ponosan sam na španske vojnike u BiH. Oni su ovdje iz ljubavi prema narodima Bosne", naglasio je španski trener.

Selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević nije dočekao kolegu protiv koga će ponovo odmjeriti snage u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine (prvi dvoboj pripao Špancima 1:0) zbog obaveza oko Izbora sportiste BiH u Banjaluci.

"Žao mi je što nisam stigao da ga dočekam, ali jako poštujem Del Boskeov gest. Uvijek su se sportisti rado odazivali ovakvim humanitarnim akcijama. Čuo sam da se pribojava našeg duela u Zenici. Dodaću samo, s pravom", izjavio je Blažević za "Avaz".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC