• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mido: FA toleriše islamofobiju!

Napadač Midlsbroa Hosam Mido označio je FA kao indirektnog krivca za islamofobično vrijeđanje od strane navijača Njukasla!

 Mido: FA toleriše islamofobiju! Izvor: MONDO

Egipatski reprezentativac već drugu godinu za redom doživljava žestoke uvrede na utakmici sa Njukaslom, pa izvodi zaključak da je nedostatak kazne od strane Fudbalske asocijacije Engleske doprinio da se takve uvrede nastave, i dodatno pojačaju.

"Nastavili su da mi upućuju odvratne uvrede, upućene direktno protiv Islama, i to na nesreću, već drugi put. Sigurno se ovo ne bi ponovilo da je intervenisala FA i drastično kaznila izgrednike ili klub", izjavio je Mido za egipatsku televiziju "Al Hajat".

Prema njegovim riječima, sigurno ni poslije poslednjeg incidenta na Riverajdu (0:0) neće biti nikakvih akcija od strane FA, iako je to sam zatražio od Engleskog saveza.

"Vjerujem, da se ništa neće promijeniti. Pristalice ’svraka’ ćutnju FA shvatiće kao poziv da nastave sa još žešćim islamofobičnim napadima", dodao je Egipćanin.

Iz Fudbalske asocijacije je saopšteno da oni mogu samo da zamole policiju i klub da se više pozabave ovim problemom, kako bi identifikovali počinioce.

"Naša pozicija po ovom pitanju je takva da tražimo da se takvi pojedinci identifikuju i izdvoje sa stadiona. Odgovornost da pronađu krivce za takve rastičke uvrede leži na policiji i klubovima", rekao je portparol FA.

Pijara Pauar, direktor organizacije Kik it Out (Izbacimo ih!), koja se bori protiv rasizma u engleskom fudbalu, zatražio je mnogo žešće kazne za izgrednike rasitičkih incidentata.

"Ovo je drugi uzastopni slučaj da navijači Njukasla vrijeđaju Mida. Zbog toga mislim da policija i FA moraju da reaguju. Jasno i glasno se čulo da je za ove navijače Mido muslimanski terorista, bombaš samoubica i slično, što je protivzakonito i ukoliko ne bude adekvatno sankcionisano, može da dovede do ozbiljnih posljedica po klub", izjavio je pomenuti borac za ljudska prava.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC