• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u dugu, a neki se mrse

Mnogo je nepoznanica u Zvezdi, a jedno od takvih je i zašto je jedan od najvećih fudbalskih klubova na Balkanu u dubiozi, prije svega finansijkoj?

 Zvezda u dugu, a neki se mrse Izvor: MONDO

Generalni sekretar kluba Saša Kozić konačno se u petak pojavio pred novinarima i potvrdio pisanje medija - njegova plata je 320.000 dinara mjesečno (oko 4.500 evra).

"Istina je da mi je plata 320.000 dinara. To mi je ponudio predsjednika (Dobrivoja) Tanasijevića i ja sam prihvatio nakon razmišljanja od mjesec dana. Nije bilo lako da se prihvatim takve obaveze. Možda je ona astronomska, a možda i nije ništa posebno, zavisi kako se posmatra. Moja plata nije ništa veća od menadžera u mnogim beogradskim bankama", rekao je Kozić.

Kozić doduše nije izgovorio kolika je plata sportskog direktora Ilije Ivića, ali je sudeći prema odgovoru u kojem nije bilo negacije izgleda da su novinari uboli i da je Ivićeva plata 25.000 evra, takođe za jedan mjesec.

Logično pitanje koje se postavlja jeste – ko je odobrio tolike plate u Zvezdi kada klub duguje oko 20 miliona evra, plus-minus milionče, dva?

Generalni sekretar kluba je potvrdio i da tačno da je Zvezda uzela kredit od 50 miliona dinara, ali da on nije iskorišćen za vraćanje pozajmica Dragija Mićovića i Toplice Spasojevića.

"Zvezdin dug je 16,2 miliona i nije se povećao. Vratili smo pare Komercijalnoj banci i Marfin banci i isplatili igračima avgustovske rate", rekao je Kozić.

Šta će biti sa zimskim prelaznim rokom, odnosno da li će Zvezda imati novac za pojačanja, Kozić nije umio da kaže. Budžet za narednu godinu još nije napravljen, pa samim tim ni budžet za predstojeći prelazni rok. Ne zna se ni da li će Zvezda imati para za pripreme, koje trener Čedomir Janevski želi da obavi u toplijim krajevima – Kipru ili Turskoj.

Ono što je definitivno jeste to je da će biti smanjenja broja zaposlenih, kao i da bivši trener Aleksandar Janković ne treba da brine, jer mu je i ovom prilikom obećano isplaćivanje duga od 200.000 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC