• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović: Ronaldo nije prioritet Reala

Predrag Mijatović je izjavio da Kristijano Ronaldo više nije na listi prioriteta Reala, ali da Madriđani žele da osvoje treću titulu zaredom.

 Mijatović: Ronaldo nije prioritet Reala Izvor: MONDO

Sportski direktor madridskog Reala, ma ko to bio, uvijek je na udaru španske štampe. Pogotovo kad "kraljevskom klubu" ne ide dobro, a takav je sada period za Madriđane.

Predrag Mijatović je trenutno u toj nezahvalnoj ulozi da stalno objašnjava medijima zašto Real posrće.

Mijatović je u petak malo "skoknuo" do Podgorice i malo se otvorio crnogorskim kolegama. On je za "Vijesti" rekao da vjeruje da Real može do treće titule zaredom, kao i da Kristijano Ronaldo, zvanično najbolji fudbaler svijeta, više nije na listi prioriteta kluba sa "Santjago Bernabeua".

"Mislim da Real može do treće titule, bez problema. Uvijek sam bio optimista. Ipak, moram da napomenem da je u Španiji veoma teško osvojiti dve titule zaredom, a za Real Madrid i vrlo neuobičajeno. Sama činjenica da smo ljetos prvi put poslije 18 godina vezali dve titule dovoljno govori da nije lako biti prvak svake sezone. Trenutno smo zbog povreda nekoliko važnih fudbalera u lošoj formi, ali ekipa je živa, obezbijedili smo osminu finala Lige šampiona, a iako u ovom trenutku nismo prvi na tabeli ostalo je puno utakmica do kraja i siguran sam da možemo da prebrodimo krizu", kaže Mijatović.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti i beogradskog Partizana kaže da je navikao na pritiske medija, koji svaki dan "smjenjuju" nekog, bilo trenera, bilo njega.

"Real Madrid je vrlo specifičan klub, usudio bih se da kažem i jedinstven u svijetu kada je to u pitanju. Pritisak je nevjerovatan i svakodnevan. Istorijski gledano, Real je obavezan ne samo da pobjeđuje na svakom meču već i da igra na spektakularan način. A spojiti to dvoje je vrlo teško u današnjem fudbalu. Puno puta sam u španskim medijima objašnjavao da u modernom fudbalu nema velikih favorita, da može svako da iznenadi ukoliko niste maksimalno spremni. Desilo se to nama nekoliko puta ove sezone, desilo se i drugim velikim klubovima. Današnji fudbal je veoma komplikovan i ne možeš da pobijediš svaki put. Da li sam navikao? Pritisak u Real Madridu je normalna stvar za sve nas u klubu i to nas apsolutno ne ometa niti se plašimo da zbog toga povučemo neki naredni potez..", uverava Mijatović.

Upitan koga bi Real volio da dovede u predstojećem prelaznom roku, osim dosadašnjeg napadača Ajaksa Huntelara, Mijatović nije odgovorio određeno, objasnivši da je povreda Ruda van Nistelroja umnogome uticala na sadašnji saldo Reala.

"Morali smo da reagujemo i već smo doveli fudbalera koji je mlad, koji je veliki potencijal i golgeter. Svjesni smo da će mu trebati vremena da se adaptira, ali mislim da može da nam pomogne u ovih šest mjeseci do kraja sezone, kao i u naredne četiri godine koliko ima ugovor. Situacija sa povredama nas je malo iznenadila, ali možda je i dobro što se to desilo u ovom trenutku. Španska liga se uvijek odlučivala u posljednjih deset kola, a mi ćemo tada, osim Van Nistelroja, imati sve igrače na raspolaganju. Potrebno je samo malo strpljenja, ne treba biti nervozan. Trenutna situacija nije onakva na kakvu smo navikli i očekivali, ali nije ni tako negativna kako se to može pročitati u medijima", tvrdi "Mijat".

Mijatović je potvrdio da je kapiten crnogorske reprezentacije i napadač Rome Mirko Vučinić "uvijek interesantan Realu".

"Vučinić igra u sjajnoj formi i on je od prošle godine na listi fudbalera koje pratimo i koje uvijek imamo na umu. Ipak, mislim da za neki konkretan potez ima vremena. S obzirom na to da Vučinić takođe igra u velikom klubu, sa kojim ja imam fantastičan odnos, bilo kakav potez vezan za njegovo dovođenje odradili bismo onako kao što to stalno radimo: klub - klub. Međutim, sve fudbalere koji se ovih dana spominju u štampi jednostavno je nemoguće dovesti. Bilo bi fantastično kada bismo mogli, ali to nije realno. Vučinića pratimo i u svakom trenutku možemo da donesemo odluku da li da ga dovedemo. Isti je slučaj sa još nekoliko fudbalera. Raduje me, u svakom slučaju, da Vučinić igra u pravoj formi, kako u Romi tako i u reprezentaciji", kaže Mijatović.

Upitan da li je Real odustao od Kristijana Ronalda, Mijatović je to indirektno potvrdio.

"Prošlog ljeta smo napravili veliki napor i uradili sve da ga dovedemo u Real. Imali smo, međutim, veliki problem sa Mančester junajtedom, koji jednostavno nije želio ni da razgovara sa nama. I sami znate da kada klub želi da razgovara o bilo kakvom trensferu i prodaji fudbalera, onda je jednostavno nemoguće dovesti igrača, bez obzira na to koliko vam se on sviđao, bez obzira na to koliki budžet imali za pojačanja. To je jedna epizoda koja je prošla, a trenutno imamo mnogo drugih i važnijh stvari koje treba da riješimo. Vidjećemo šta će nam donijeti naredno ljeto. Ronaldo je veliki igrač, ali ima još velikih fudbalera", kaže sportski direktor Reala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC