• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej liga: Piksiju izmakla titula

Dragan Stojković Piksi bio je blizu osvajanja titule japanskog prvenstva, ali je njegova Nagoja Grampus stigla samo do trećeg mjesta.

 Džej liga: Piksiju izmakla titula Izvor: MONDO

Dragan Stojković Piksi pomogao je ekipi Nagoja Grampus da se izdigne iz prošlosezonskog sivila, napravio je hit u japanskom šampionatu, bili su u trci za šampionsku titulu Džej lige, ali su na kraju ipak ostali kratkih rukava.

Nagoja je gotovo čitavo prvenstvo bilježila dobre rezultate, bila u vrhu tabele, ali je u finišu prvenstva posustala. Piksijeva četa je u posljednjem kolu samo remizirala na gostovanju ekipi Oita Trinita (0:0), što je bilo presudno da prvenstvo okončaju na trećem mjestu sa 59 osvojenih poena.

Titula Džej lige pripala je Kašima Antlersima, koji su ove sezone sakupili 63 boda, dok je Kavasaki Frontal zauzeo drugo mesto sa 60 bodova.

Kašima je tako uspjela da odbrani prošlogodišnji trofej Džej lige i stigne do ukupno šestog šampionskog pehara u istoriji. Antlersi su prethodno najbolji bili 1996, 1998, 2000, 2001. i prošle godine.

Draganu Stojkoviću Piksiju ostaje utjeha da će u debitantskoj sezoni na klupi Nagoje biti proglašen najboljem trenerom u ligi.

Stojković je u Nagoji ostavio dubok trag i kao igrač. On je za japanski klub nastupao od 1994. do 2001. godine i na 184 utakmice postigao je 57 golova.

Tri puta je proglašen za najboljeg igrača lige – 1995, 1996. i 1999. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC