• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda silna, preokret Voše

Fudbaleri Crvene zvezde ubjedljivo slavili u Jagodini rezultatom 4:1, a Vojvodina golovima u samom finišu došla do preokreta u Kuli i nova tri boda.

 SL: Zvezda silna, preokret Voše Izvor: MONDO

U predivnom ambijentu, koji je motivisao igrače oba tima, deset hiljada gledalaca u Jagodini je prisustvovalo spektaklu. Prvi put u istoriji je gostovala Crvena zvezda, i pobijedila ubjedljivo - 4:1.

Tim Čedomira Janevskog je poveo već u 8. minutu. Ninkov je "ukrao" loptu na sredini terena, krenuo naprijed i sa 20 metara uputio neodbranjivu bombu - 0:1.

Samo minut kasnije domaćin je izjednačio. Pavlović je iskosa sa desne strane ušao u šesnaestarac i šutirao u suprotan ugao. Lopta je prošla ispod noge Tomovića, a golman Stamenković je bio "kratak" - 1:1.

U 16. minutu Milijaš je srušen u kaznenom prostoru Jagodine. Koroman je izveo opravdano dosuđeni penal, ali se proslavio golman Pustinjaković, koji je zaustavio šut. Koroman je natrčao na odbijenu loptu, ali ju je poslao pored gola.

Da crveno-bijeli ipak na odmor odu sa prednošću pobrinuo se napadački tandem Subašić - Some. Subašić je "na prvu" usposlio Somea, koji je imao vremena da se namjesti i savlada Pustinjakovića - 1:2.

Zvezda je u drugom poluvremenu sigurno čuvala vođstvo. Lazetić je u 78. minutu "ovjerio" Jagodince udarcem sa desetak metara za 1:3, a da pobjeda bude ubjedljiva pobrinuo se domaći igrač Spasojević, koji je centaršut Koromana sproveo u svoju mrežu za konačnih 1:4.

Crveno-bijeli će se rado sjećati gostovanja u Jagodini. Ne samo zbog bodova koje su osvojili, već zbog gostoprimstva na kakvo nisu navikli.

Ljubazni domaćini imaju i čime da se podiče. S obzirom na to da je Zvezda prvi put gostovala, svi u taboru vicešampiona su bili prijatno iznenađeni izgledom stadiona i infrastrukture.



Tadić za preokret Vojvodine

Vojvodina je slavila u Kuli zahvaljujući Tadiću.

Poslije monotonog prvog poluvremena, Kuljani su u u drugom krenuli ofanzivnije, što im se isplatilo u 59. minutu. Tada se Živanović oslobodio dvojice čuvara i pronašao Rajovića, koji je izašao pred golmana Brkića. Iskoristio je šansu i postigao svoj peti gol u sezoni.

Međutim, u finišu je Tadić sa dva gola, oba poslije prekida, donio veliki preokret i time omogućio Vojvodini da zadrži tri boda prednosti nad Crvenom zvezdom.

Goleada u Dvoru, Romantičarima malo jedan Milovac

Koliko znači dobar teren, najbolje se vidi na primeru Banata. Ekipa je napustila Zrenjanin i vratila se u Banatski Dvor gde je ugostila OFK Beograd.

Viđen je sjajan meč, sa dva preokreta i šest golova.

Osmanović je u 3. minutu povukao kontranapad i uposlio Stevića, koji je zaobišao golmana Ilića i rutinski pogodio za vođstvo domaćina - 1:0

Izjednačenje je stiglo 15 minuta kasnije. Sjevnula je "desnica" Milovca iz slobodnjaka, čuvar mreže Banata Jovšić je ostao ukopan, mogao je samo pogledom da isprati kako lopta skida paučinu iz gornjeg lijevog ugla njegovog gola - 1:1.

Milovac je donio i potpuni preokret. U 32. minutu je natrčao na loptu, na 17-18 metara, i smjestio je u donji lijevi ugao gola Jovšića - 1:2.

Goleada je mogla da bude nastavljena i šest minuta kasnije, kada je Banat bio nadomak izjednačenja, ali je golman Ilić zaustavio udarac sa bijele tačke Osmanovića.

Ipak, samo tri minuta po povratku sa odmora Milutinović je, poslije kornera, precizno šutirao glavom za 2:2.

Za novi preokret pobrinuo se Đukić u 63. Odlično je reagovao na centaršut i glavom poslao loptu iza leđa Ilića - 3:2.

Pobjednika je definitvno riješio Stević svojim drugim golom u 78. minutu poslije centaršuta Đukića, koji je nedugo zatim i isključen.

Banat je ipak sačuvao prednost, pa je novi šef struke Milan Budisavljević, postavljen poslije odlaska Saše Nikolića, upisao prve bodove.
Čačani do boda sa desetoricom

Napredak je u 38. minutu utakmice protiv Borca pod Bagdalom bio "viđen" pobjednik kada je sudija Dejan Filipović isključio gostujućeg igrača Marića (drugi žuti karton) zbog oštrog starta.

Tu prednost Kruševljani su materijalizovali već u finišu prvog poluvremena. Poslije igranja rukom Dragutinovića, dosuđen je penal za domaćina, a siguran realizator bio je Mitrović - 1:0.

Međutim, Čačani su, iako brojčano slabili, stigli do boda u finišu, preko Grkajca.

Jelen Superliga, 16. kolo

Banat - OFK Beograd 4:2 (1:2)
(Stević 3, 79, Milutinović 48, Đukić 63 - Milovac 18, 32)

Napredak - Borac 1:1 (1:0)
(Mitrović 45 - Grkajac 80)

Hajduk - Vojvodina 1:2 (0:0)
(Rajović 59 - Tadić 89, 90)

Jagodina - C. zvezda 1:4 (1:1)
(Pavlović 9 - Ninkov 8, Some 45, Lazetić 79, Spasojević 82a)

Partizan - Rad (15.30)

Nedelja, 13.00:

Čukarički - Javor (TV RTS)

Tabela: Partizan (-1) 35, Vojvodina 33, C. zvezda 30, Javor (-1) 24, OFK Beograd 21, Hajduk 20, Borac 20, Jagodina 20, Banat 16, Rad (-1) 13, Napredak 13, Čukarički (-1) 13.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC