• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević: Bajern nije zaslužio pobjedu!

Vedad Ibišević bio je razočaran poslije derbija sa Bajernom (2:1), ali je podvukao da Hofenhajm na kraju Bundeslige može osvojiti titulu!

 Ibišević: Bajern nije zaslužio pobjedu! Izvor: MONDO

U svlačionici Hofenhajma vladao je višeminutni muk, a čuo se i pokoji jecaj, rekao je reprezentativac BiH za "SportSport.ba".

Prvi strijelac šampionata sa 18 postignutih golova u dosadašnjih 16. kola pogodio je za goste u 49. minutu, ali to nije bilo dovoljno, kako se na kraju ispostavilo, ni za bod, pošto je Luka Toni u 92. minutu iskoristio kiks odbrane Hofenhajma.

"Sretan sam jer sam ispunio obećanje da ću postići gol u derbiju jesenje polusezone. Međutim, niko od nas nije mogao sakriti tugu i razočarenje poslije nezasluženog poraza u Minhenu. Bajern nije zaslužio pobjedu. Cijelim tokom utakmice bili smo im ravnopravan protivnik, ako ne i bolji, ali trenutak neopreznosti i nedostatak sportske sreće koštali su nas poraza", izjavio je Ibišević i podvukao da će se Hofenhajm do poslednjeg kola boriti za prvo mjesto.

Prema njegovim riječima, iako su doživjeli bolan poraz, moraju izvući pouke.

"Ne smijemo ovako da gubimo. Ohrabruje nas dobra igra, pa više niko ne može reći da smo iznenađenje. Imamo kvalitet za sami vrh Bundeslige, i to više nije sporno. Imamo tim koji će, nadam se, boriti se za titulu prvaka Njemačke do kraja sezone".

Narednog vikenda u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone, Hofenhajm dočekuje Šalke.
"Standarno dobro igramo, posebno, pred svojim navijačima. Siguran sam da dobijamo Šalke, osvajamo titulu jesenjeg šampiona", dodao je Ibišević i ponovio da mu gode ponude velikih ekipa, ali da će najvjerovatnije ostati u Hofenhajmu.

Sejad Salihović, drugi reprezentativac BiH u ekipi Hofenhajma propustio je kolosalnu priliku kod rezultata 1:1 da riješi utakmicu, kada je sam izbio pred golmana bavaraca, ali je njegov udarac odbranio Mihael Rensing.

"Da, mogao sam da se proslavim. Imali smo igru, šanse, sve. A, primismo pacerski gol u zadnjim sekundama utakmice?! Bajern je još jednom pokazao snagu, veličinu, ali mislim da nisu zaslužili da nas pobijede. Najrealniji ishod utakmice bio je remi. Međutim, sada je uzaludno pričati o tome. Da sam ’zabio’ ko zna šta bi bilo... ", izjavio je Salihović pomenutom portalu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC