• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Otišli bodovi iz Humske, ostale brige

Nema više Evrope, ali ni "bezbrižne" prednosti na tabeli.

 SL: Otišli bodovi iz Humske, ostale brige Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana poslije remija sa Radom u subotu popodne na svom stadionu (1:1) imaju nove brige... Vojvodina je na tri, a Crvena zvezda na šest bodova.

Ne tako davno, vječiti rival imao je 13 bodova manje od crno-bijelih.

Novi rezultatski neuspjeh dijelom je platio i vezista crno-bijelih Ljubomir Fejsa, kojem su Grobari "spjevali" pjesmu ne baš prijatnih stihova. Koliko je loše igrao on, igrao je i cijeli tim Partizana, jer je opšti utisak da je Rad - bio bolji rival tokom 90 minuta!

Vođstvo je Partizanu pred 2.673 gledalaca donio Adem Ljajić u 17. minutu, a izjednačenje "građevinarima" Milan Jovanović, ali ne Lane, u 51. minutu.

Mladi Ljajić je novi gol u šampionatu postigao iz neposredne blizine. Najnoviji u nizu Partizanovih "vunderkindova" našao se na pravom mjestu i zakucao loptu u mrežu poslije traljavog šuta Lamina Dijare. Pokušaju Senegalca, koji se pretvorio u asistenciju, prethodio je prodor i centaršut Ivana Stevanovića po desnoj strani.

Šampion je praktično iz prve šanse postigao gol.

Prije i poslije tog događaja, zanimljivije je bilo na tribinama gdje se oko 600 Grobara na jugu i 200 članova navijačke grupe United Force na sjeveru prepucavalo, a najgore je prošao Ljubomir Fejsa jer su ga "isprozivali" navijači tima za koji nastupa.

Grobari su pored pjesama podrške povređenom zamjeniku kapitena Almamiju Moreiri, izrazili nezadovoljstvo načinom na koji Fejsa, skupo plaćeni mladi reprezentativac Srbije igra od kada je ljetos došao u Humsku iz kulskog Hajduka za 1.200.000 evra.

"Nikada nikog preteći nećeš, spor si ko kornjača, Fejsa, Fejsa, vrati milion i dvjesta", pjevali u Grobari.

To je svakako dijelom uticalo da Fejsa ponovo prikaže blijedu igru, ali u subotu uveče nije bilo dobrog igrača u timu Slaviše Jokanovića.

Ukratko: Rad je bio bolji rival.

Brana Ilić, Radomir Koković i Nemanja Andrić zadavali su mnogo muka Paritzanovoj odbrani, u kojoj nije bilo kapitena Nenada Đorđevića, ali je mladom timu sa Banjice u nekoliko navrata nedostajalo vještine u završnici.

I fudbalska "pravda" zadovoljena je u 51. minutu kada je u jednom haosu pred golom Mladena Božovića lopta prvo pogodila prečku, potom se odbila nazad u gužvu gdje se najbolje snašao rezervista Rada Milan Jovanović. "Banjički Lane" je ćušnuo loptu u mrežu gradskog rivala za 1:1, poslije čega su crno-bijeli češće "bodreni" zvižducima nego pjesmom.

Izjednačenje je donekle trglo posrnulog lidera, ali sve što je Partizan uspio da uradi je - šut u prečku.

Ponovo je okvir gola pogodio Zoran Tošić, kao protiv Standarda u Beogradu prije deset dana.

U finišu meča, bliži golu bili su Radovci. Božović je u padu pokušao da izbije loptu, ali je to uradio tako da je pogodio Agoša Vukovića u leđa. Od svega, umalo 1:2.

Nije se tako završilo, ali i remi u danu kada su pobijedili najveći rivali za titulu dovoljno je veliki neuspjeh za Jokanovića i igrače. Partizan nije pobijedio od 23. novembra, kada je na istom stadionu stradao OFK Beograd sa 5:1.

Od tada uslijedili su porazi od Standarda (0:1) i Sevilje (0:3) u Ligi UEFA, odnosno Borca (0:1) u Jelen Superligi.

U narednom kolu, već u srijedu, Partizan gostuje prvom pratiocu Vojvodini. Ukoliko budu igrali kao protiv Rada, crno-bijeli bi mogli da ostave i epitet "lideri" u Novom Sadu.


REZULTATI 16. KOLA JELEN SUPERLIGE:

Banat - OFK Beograd 4:2 (1:2)
(Stević 3, 79, Milutinović 48, Đukić 63 - Milovac 18, 32)

Napredak - Borac 1:1 (1:0)
(Mitrović 45 - Grkajac 80)

Hajduk - Vojvodina 1:2 (0:0)
(Rajović 59 - Tadić 89, 90)

Jagodina - C. zvezda 1:4 (1:1)
(Pavlović 9 - Ninkov 8, Some 45, Lazetić 79, Spasojević 82a)

Partizan - Rad 1:1 (1:0)
(Ljajić 17 - Jovanović 51)

Nedelja, 13.00:

Čukarički - Javor (TV RTS)

Tabela: Partizan 36, Vojvodina 33, C. zvezda 30, Javor (-1) 24, OFK Beograd 21, Hajduk 20, Borac 20, Jagodina 20, Banat 16, Rad 14, Napredak 13, Čukarički (-1) 13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC