• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi "natjerao" Liverpul da pobijedi

Čelsi je uzeo tri boda na Ribok stadionu (0:2), a evro-gol postigao je Deko, dok je Liverpul u finišu meča slomio otpor domaćina - 1:3.

 PREMIJER: Čelsi "natjerao" Liverpul da pobijedi Izvor: MONDO

Kada su u svlačionici čuli da Čelsi već vodi sa 2:0 protiv Boltona, fudbaleri Liverpula nisu imali izbora nego da i sami pobijede na gostovanju u Blekburnu i tako sačuvaju minimalnu prednost na čelu tabele u odnosu na londonskog rivala.

Čelsi je uzeo tri boda na Ribok stadionu (0:2), a evro-gol postigao je Deko, dok je Liverpul u finišu meča slomio otpor domaćina - 1:3.

Koliko su igrači Blekburna bili bolji u prvom poluvremenu govori i podatak da lider na tabeli u tom periodu nije uputio nijedan šut u okvir gola.

Blekburn međutim nije uspio da dominaciju kruniše pogotkom, a za to je zaslužan i golman "redsa" Rejna, koji je odličan šut Derbišajera sa tridesetak metara odbio tako da je lopta, od prečke, otišla ipak preko gola.

U drugom poluvremenu Liverpul je krenuo mnogo angažovanije. Poslije pokušaja Alonsa i Džerarda, koje je nekako odbranio Robinson, njegova mreža konačno se zatresla u 69. minutu. Strijelac je bio Alonso, poslije lijepe akcije cijelog tima.

Paragvajac Roke Santa Kruz u 76. minutu propustio je priliku da izjednači, što je samo tri minute kasnije pogotkom kaznio Josi Benajun - 0:2.

Ekipa Pola Insa nakon toga krenula je u ofanzivu i činilo se da će uspjeti da dođe do boda kada je Santa Kruz četiri minute prije kraja smanjio na 2:1, ali umjesto izjednačenja publika na Ivud Parku u sudijskoj nadoknadi vidjela je još jedan gol u mreži Robinsona.

Džerardu nije bilo teško da poslije kontre i lošeg istrčavanja golmana Blekburna pogodi praznu mrežu.

Čelsi je lakše prevazišao svoje gostovanje. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu.

Anelka je u devetom minutu doveo "plavce" u vođstvo, a konačnih 2:0 je djelo, odnosno remek-djelo Deka. Portugalac je makazicama u 21. minutu ovjerio pobjedu svog tima, a sebe uvrstio među kandidate za najljepši gol kola, možda i više. Osim toga, Čelsi je srušio rekord Totenhema star 48 godina, slavivši 11. uzastopnu pobjedu u gostima.

Arsenal je trijumfom nad Viganom došao do treće pozicije na tabeli, a Hal je kod kuće preokrenuo protiv Midlsbroa i pobjedom od 2:1 ostao na šestom mjestu.

REZULTATI 16. KOLA PREMIER LIGE:

Fulam - Mančester siti 1:1
/Maruvari 6 - Bulard 27/

Arsenal - Vigan 1:0
/Adebajor 16/

Blekburn - Liverpul 1:3
/Santa Kruz 86 - Čabi Alonso 69, Benajun 79,džerard 90+5/

Bolton - Čelsi 0:2
/Anelka 9, Deko 21/

Hal - Midlsbro 2:1
/Turnbul 82, King 84 penal - Tunčaj 79/

Njukasl - Stouk 2:2
/Oven 8, 24 - Sidibe 60, Faje 90/

Mančester junajted - Sanderlend (17.30)

U nedelja:

WBA - Portsmut (16.00)
Everton - Aston Vila (17.00)

U ponedeljak:

Vest Hem - Totenhem (21.00)

TABELA: Liverpul 37, Čelsi 36, Arsenal 29, Mančester junajted (-2) 28, Hal 26, Aston Vila (-1) 25, Everton (-1) 22, Portsmut (-1) 22, Fulam (-1) 20, Bolton 20, Vigan 19, Midlsbro 19, Stouk 19, Mančester siti 18, Vest Hem (-1) 18, Njukasl 16, Totenhem (-1) 15, Sanderlend (-1) 15, Blekburn 13, VBA (-1) 11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC