• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Kao u školskom dvorištu

Trener Partizana neće da svaljuje krivicu ni na koga poslije remija sa Radom, čeka da uprava to učini.

 Jokanović: Kao u školskom dvorištu Izvor: MONDO

Rad je zasluženo osvojio bod u Humskoj 1 i ostavio gomilu briga crno-bijelima.

Partizan nije pobijedio ni u četvrtoj uzastopnoj utakmici. Prethodno je vezao tri poraza, a u poslednja dva prvenstvena meča osvojio je samo bod.

Ne zna se šta više treba da brine pristalice crno-bijelih - smanjenje bodovne prednosti u odnosu na konkurente za titulu ili katastrofalna igra tima.

"Napravili smo nedozvoljeno veliki broj početničkih grešaka, a igračima ne mogu da zamjerim na želji da pobijede. Međutim, za nas je i izvođenje auta bila komplikovana situacija. Rezultat je odraz stanja na terenu. Imao je i Rad šanse, a gol smo primili kao u školskom dvorištu. Kasnije smo pokušali na silu da dođemo do pobjede", uz čestitke rivalu prokomentarisao je Slaviša Jokanović.

Trener Partizana već dugo priča da ima najbolje igrače i najbolji tim u Srbiji, ali je očigledno da su izostanci Đorđevića, a pogotovo Moreire, bili nenadoknadivi.

O tome svjedoči i podatak da je Jokanović izvršio samo jednu izmjenu (Paunović umjesto Fejse), indiretno priznajući da nema dovoljno veliki fond igrača.

"Nisam vidio da izmjenom mogu nešto da poboljšam... Nasrtali smo, ali je nedostajala organizacija, pa i sreća. I sada tvrdim da imamo najbolje igrače i najbolji tim", rekao je Jokanović i dodao:

"Ja ne određujem ko je kriv, za to su zaduženi ljudi koji dolaze na utakmice, a sjede u klupskim kancelarijama".

Partizanova prednost se istopila, sada Vojvodini bježi samo tri, a Crvenoj zvezdi samo šest bodova.

"Prvenstvo se ne osvaja tako lako kao što se nekome čini. Imali smo veliku prednost, sada je nemamo, krećemo maltene od nule".

I dalje šef struke crno-bijelih ne želi da govori loše o odbrani tima.

"Pravili smo nevjerovatan broj grešaka u igri, ali ja ne dijelim ekipu na zadnju četvoricu i prednju šestoricu. Utakmicu smo izgubili moj tim i ja. Podjele ne postoje, greške su pravljene u svim fazama igre".

Kaže da ne želi da se pravda, ali Jokanović je ocijenio da su evropske utakmice izduvale ekipu kao probušeni balon.

"Imam utisak da smo, za razliku od nekih drugih klubova, prošli već sezonu i po. Objektivno, osjeća se pad koncentracije i fizičke spreme, ali i izostanak bitnog faktora - sreće. Protiv Rada smo primili čudan gol, baš kakve smo primali i u prethodnom periodu".

Crno-bijeli će biti jesenji prvaci, jer u poslednjem ovogodišnjem prvenstvenom kolu (srijeda, u Novom Sadu, od 13.00) morali bi da izgube od Vojvodine 12 razlike da bi im izmakao lovor.

Ipak, u slučaju poraza imali bi isti broj bodova kao i "lale", a moguće je i da bi mu Zvezda prišla na tri koraka.

"Biće to specifična utakmica za mene, jer sam igrao u obe ekipe, ali nas interesuje samo dobra igra i osvajanje bodova. Poslije nekoliko loših rezultata, ekipa će morati da 'poraste' na psihološkom planu, da počne da vjeruje u svoje mogućnosti i da pokaže da je najbolja u zemlji. Ja sam glavni i odgovorni za sve što se dešava na terenu i moraću da se borim sa nekim problemima", zaključio je Slaviša Jokanović.

Logično, Marko Nikolić, šef struke Rada, bio je presrećan poslije utakmice u Humskoj 1. Njegov tim je slovio za autsajdera na kome će aktuelni šampion iskaliti bijes, a na kraju su "građevinari" mogli i do pobjede.

"Već nekoliko mjeseci se priča da Rad igra brz i dopadljiv fudbal, a sada smo to konačno i materijalizovali osvajanjem boda. U pojedinim dijelovima utakmice smo igrali dopadljivo i stvarali šanse. Doduše, i Partizan je imao dvije-tri prilike, ali ih je naš golman Kahriman osujetio. Da smo bili mirniji, možda smo mogli i do tri boda", ocijenio je najmlađi trener u Superligi.

Posebno se Nikolić zahvalio navijačima, koji su "građevinare" bodrili sa sjeverne tribine Partizanovog stadiona.

"Zvuči kao fraza, ali ko prati naše utakmice zna da su nam navijači zaista 12. igrač", završio je Marko Nikolić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC