• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Klasnić ukrotio "lavove"!

Sedmostruki prvak Francuske Olimpik Lion poražen je u Nantu (2:1) u meču 17. kola, prvim golovima Ivana Klasnića u žutom dresu!

 FRANCUSKA: Klasnić ukrotio "lavove"! Izvor: MONDO

Lionova bodovna razlika u odnosu na drugoplasiranog imenjaka iz Marseja smanjila se na samo tri boda.

Čovjek odluke za "kanarince" u subotu uveče bio je rezervista Ivan Klasnić, koji je sa dva gola srušio lidera šampionata!

Frederik Pikjon doveo je goste u vođstvo u finišu prvog poluvremena, ali je hrvatski napadač u 60. minutu, u svom prvom kontaktu sa loptom postigao prvenac u žutom dresu, da bi iz sumnjivog penala u 89. minutu osigurao važne bodove Nantu u borbi za opstanak.

Klub sa Žerlana je u goste "kanarincima" došao bez svojih najboljih, ali povrijeđenih igrača - Karima Benzeme i Žuninja Pernambukana, što se itekako osjetilo u igri ekipe Kloda Puela. Osim toga, francuski stručnjak je zbog utakmice Lige šampiona u srijedu sa Bajernom ostavio na klupi Freda i Edersona, i u špic napada postavio Frederika Pikjona.

Mladi napadač mu se, istina, odužio pogotkom, ali nije bio ni blizu fantstičnog Benzeme, prvog golgetera šampionata, kao ni pomenutog brazilskog dvojca.

Puel je u poslednjih dvadesetak minuta pokušao da njihovim uvođenjem, "vadi kestenje iz vatre", ali su domaći, čuvajući bod, na kraju osvojili sva tri.

Mamadu Bagajoko, koji je već u u 15. minutu zamijenio povrijeđenog Filipa Đorđevića, istrčao je kontranapad i činilo se "zaremplovao" sa defanzivcem Liona. Međutim, arbitar je pokazao na bijelu tačku, iako se činilo da prekršaj nije postojao. Klasnić je rutinski pogodio mrežu i omogućio svojoj ekipi bijeg iz zone ispadanja.

Drugi Srbin u timu Elija Baupa - Stefan Babović još uvijek nije u konkurenciji zbog operacije sinusa.

Olimpik iz Marseja savladao je Nicu rezultatom 2:1, u meču koji tradicionalno nije derbi, ali je po položaju ekipa na tabeli to svakako bio.

Olimpik je trijumfom na Velodromu skočio na drugo mjesto tabele francuskog šampionata. Ekipa Erika Geretsa sada zaostaje tri boda za imenjakom iz Liona.

Tim iz najveće francuske luke otišao je na poluvrijeme sa dva gola prednosti, da bi Habib Bamogo početkom drugog dijela smanjio na 2:1, što je ujedno bilo sve što su gosti sa Azurne obale uspjeli da urade.

Prvi gol za Marsej pao je poslije šuta Karima Zijanija, kojeg je Olivije Ešuafni skrenuo u sopstvenu mrežu. Pogodak je ipak pripisan reprezentativcu Alžira. U finišu poluvremena, Mamadu Nijang je sa "kreča" povisio prednost i praktično osigurao svom timu osmi trijumf ove sezone.

Ren je nastavio sa solidnim partijama ove jeseni, osvojivši bod u Kaenu (1:1), ali propust da uzme sva tri "platio" je padom na treću poziciju.

Tuluz je imao pobjedu u džepu na gostovanju u Lilu, međutim, Mišel Bastos je u 90. minutu spriječio poraz domaćina - 1:1. Sent Etjen u finišu je slomio otpor Avra (2:0) i napravio pomak od opasne zone.

REZULTATI 17. KOLA:

Kaen - Ren 1:1
(Nive 45 - Sou 77)

Lil - Tuluz 1:1
(Bastos 90 - Seto 64)

Olimpik Marsej - Nica 2:1
(Zijani 13, Nijang 45p - Bamogo 48)

Sent Etjen - Avr 2:0
(Paje 75, Gomis 80)

Nant - Lion 2:1
/Klasnić 60, 89p - Pikjon 43/

IGRANO U PETAK:

Bordo - Valensijen 2:1
(Šamak 34, Kavenagi 46 - Pužol 42)

U NEDELJU (17.00):

Grenobl - Okser
Lorijen - Nansi
Monako - Sošo
Pari Sen Žermen - Le Man (21.00)

TABELA: Lion 34, Olimpik 31, Ren 30, Bordo 29, Nica (-1) 28, Tuluz 27, Lil 26, PSŽ (-1) 26, Le Man (-1) 24, Kaen 22, Monako (-1) 22, Lorijen (-1) 20, Grenobl (-2) 20, Okser (-1) 19, Nansi (-1) 19, Nant 18, Sent Etjen 16, Avr 12, Sošo (-1) 11, Valensijen 11 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC