• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smiljanić: Srbi imaju pobjednički mentalitet

Milan Smiljanić tvrdi da je žrijeb za EP mladih u Švedskoj bio naklonjen Srbiji i da vjeruje da "orlići" mogu da naprave dobar rezultat.

 Smiljanić: Srbi imaju pobjednički mentalitet Izvor: MONDO

"Dobili smo lakšu grupu od one u kojoj su Španija, Engleska, Njemačka i Finska. Švedska je domaćin, Bjelorusija je potvrdila da je ekipa za respekt, a o Italijanima ne treba trošiti riječi. 'Azuri' će nam biti prvi protivnik i to će biti najvažnija utakmica, jer može da odredi dalji tok takmičenja. Mislim da će onaj ko pobijedi na tom meču biti veoma blizu polufinala", izjavio je Smiljanić, kapiten mlade selekcije za "Politiku".

Popularni Lola, koji ima iskustvo na takmičenjima Starog kontinenta, ističe da je cilj Srbije visok plasman u Švedskoj, čime bi bio nastavljen uspješan niz mlade selekcije.

"Naš glavni cilj je plasman među četiri najbolja tima i tome ćemo biti maksimalno posvećeni. O ostalim stvarima i mogućnostima razgovaraćemo kada ispunimo plan", rekao je fudbaler Espanjola.

Smiljanić ističe da bi bio izuzetno zadovoljan kada bi Srbija izborila plasman u finale, kao i na prethodnom Evropskom šampionatu u Holandiji, ali da je svjestan da to neće biti lako.

"Ne bih da pravim poređenja sa prethodnim EP, ali da bi se stiglo do same završnice potrebno je da se slože mnoge stvari, kao i da nam sreća bude naklonjena, jer je ona bitan faktor u fudbalu. Mi imamo odličan tim, u kojem vlada sjajna atmosfera i pobjednički mentalitet. Svi imamo veliki motiv i želju da se dokažemo i uvijek nam je važno da igramo za mladi tim. Meni će to biti šansa da nadokandim propušteno u klubu i sigurno ću dati sve od sebe da odigram najbolje što mogu", istakao je bivši Partizanov as.

Evropski šampionat u Švedskoj biće idealno mjesto za menadžere i lovce na mlade talente. Smiljanić ističe da u savkom timu ima talentovanih i već dokazanih fudbalera, ali da i Srbija ima igrače koji će konkurisati za najbolje na prvenstvu.

"Bojan Krkić sigurno će biti najatraktivniji na prvenstvu, jer igra u najpoznatijem klubu. Odličan je fudbaler i sa njim sam više puta razgovarao, iako veoma slabo govori srpski. On je izuzetna ličnost i pred njim je velika karijera. Međutim, i mi imamo izvanredne igrače, koji su uz rame Krkiću, a možda imaju i veće iskustvo i standardni su u svojim klubovima. Prije svega to su Gojko Kačar, Miralem Sulejmani, Zoran Tošić...", nije štedio riječi hvale na račun svojih saigrača Milan Lola Smiljanić.

Evropsko prvenstvo u Švedskoj igra se od 15. do 19. juna u Geteborgu, Malmeu, Helsingborgu i Halmštadu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC