• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Dinamo jesenji šampion, Hajduku nada

Aktuelni prvak Hrvatske Dinamo pobjedom u gradskom derbiju protiv Zagreba (3:1) osigurao titulu jesenjeg šampiona, Hajduk

 HRVATSKA: Dinamo jesenji šampion, Hajduku nada Izvor: MONDO

"Modri" su pobjegli drugoplasiranom Hajduku na četiri boda razlike, ali Splićani u poslednjoj utakmici 18. kola gostuju u Šibeniku (20.15 h), i u slučaju trijumfa, ponovo će disati za vratom Dinamu.

“Modri” su prvi dio prvenstva završili ipak samo sa bodom prednosti nad drugoplasiranim Hajdukom pošto su Splićani u večernjem terminu savladali u gostima Šibenik rezultatom 2:1.

Kalinić i Gabrić pogodili su za Hajduk na početku prvog i drugog dijela meča, a utješni gol za Šibenik djelo je Milanovića. Iako je Hajduk sasvim zasluženo došao do pobjede i Šibenčani su imali prilika da dođu bar do boda, ali napadaču domaćih Erminu Zecu u nekoliko navrata u odsudnim trenucima nedostajalo je koncentracije.

Dinamo je od samog početka utakmice na "Maksimiru" dominirao protiv "pjesnika" iz Kranjčevićeve, pa pobjeda i potvrda titule nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.
Boško Balaban u 28. minutu načeo je goste sa Trešnjevke, da bi asistent kod prvog pogotka - Samir u 55. minutu povisio prednost, a deset minuta kasnije Mario Mandžukić stavio je tačku na pobjedu i ovjeru jesenje titule.

U samom finišu, Zagreb je uspio samo da postigne počasni gol, a strijelac je bio veteran Davor Vugrinec.

Srpski stručnjak Ljupko Petrović zabilježio je prvu pobjedu poslije četiri uzastopna poraza, ali je ipak na kraju podnio ostavku na mjesto trenera kroacije iz Sesveta. Sesvećani su gubili od "fenjeraša" Zadra, ali su ipak uspjeli da preokrenu rezultat na 3:1 i vrate nadu da mogu izboriti opstanak u proljećnem dijelu sezone.

Varteks je u Zaprešiću osvojio sva tri boda u utakmici punoj preokreta. Varaždinci su prvi stekli prednost, pa je Inter preokrenuo, da bi gosti u poslednja četiri minuta postigli dva gola i stigli do novog trijumfa.

Minimalnu pobjedu na "Kantridi" ostvarila je Rijeka protiv vinkovačke Cibalije (1:0), dok su Osijek i Slaven Belupo odigrali bez golova u "Gradskom vrtu".

REZULTATI 18. KOLA HNL:

Rijeka - Cibalia 1:0
/Fernandez 48/

Kroacija Sesvete - Zadar 3:1
/Juroš 12, Jurakić 55 - Terkeš 3/

Inter - Varteks 2:3
/Grgurović 26, Kukec 54 - Brezovec 7, Novinić 86, Mujanović 90/

Dinamo - Zagreb 3:1
/Balaban 28, Samir 55, Mandžukić 65 - Vugrinec 83/

Osijek - Slaven Belupo 0:0

Šibenik – Hajduk 1:2
/Milanović 70 - Kalinić 5, Gabrić 52/

TABELA: Dinamo 39, Hajduk 38, Šibenik 28, Slaven Belupo 28, Rijeka 25, Zagreb 24, Varteks 24, Osijek 23, Cibalija 21, Kroacija Sesvete 19, Inter 18, Zadar 13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC