• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo: Moja budućnost je u Mančesteru!

"Igram za Mančester već pet godina i osećam se kao kod kuće", rekao je Portugalac iako je nedavno tvrdio da sanja o prelasku u Real Madrid.

 Ronaldo: Moja budućnost je u Mančesteru! Izvor: MONDO

Fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo rekao je da svoju budućnost, sada, vidi u engleskom klubu, četiri mjeseca pošto je propao njegov "transfer iz snova" u Real Madrid.

Ronaldo je u pratnji menadžera Mančestera Aleksa Fergusona doputovao u nedelju u Pariz da preuzme "Zlatnu loptu", nagradu za najboljeg evropskog igrača godine.

"Igram za Mančester već pet godina i osjećam se kao kod kuće. Ovaj klub osvajao je mnogo priznanja, kako kolektivnih, tako i pojedinačnih. Srećan sam ovdje i želim da ostanem", rekao je Ronaldo.

Reprezentativac Portugala došao je u Mančester 2003. godine, a prošle sezone postigao je 42 gola i tako pomogao klubu da osvoji domaće prvenstvo i Ligu šampiona. U intervjuu poslije ceremonije, 23-godišnje krilo rekao je da želi nove uspjehe za klubom.

"Ja sam ambiciozna osoba. Ne želim ovdje da se zaustavim. Mislim da moramo da i dalje pokušavamo da osvajamo trofeje, kolektivno i pojedinačno. Na pravom sam putu. Danas sam osvajio zlatnu loptu, što me još više motiviše", rekao je Ronaldo.

Portugalac je u izboru za Zlatnu loptu pobijedio Lionela Mesija iz Barselone i Fernanda Toresa iz Liverpula. On je rekao da želi i da unaprijedi sebe u igračkom smislu.

"Uvijek znači kada se dođe na ovaj nivo, a važno je i ostati tu. Želim da nastavim sa napretkom, kolektivno i pojedinačno", kazao je on.

Tokom Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj govorilo se da će Ronaldo otići u Real Madrid, ali poslije "natezanja" dva kluba, igrač je u avgustu rekao da će ostati u Engleskoj. Ronaldo je pohvalio svoje saigrače što su mu pomogli da dođe do vrha evropskog fudbala.

"Bez svog tima, ne bih uspio i moram njima da zahvalim za to", rekao je on.

Ronaldo, međutim, nije imao toliko sreće sa reprezentacijom i očajnički želi da pomogne Portugalu da osvoji veliki trofej, pošto je izgubio u finalu EP 2004. od Grčke i u polufinalu Mundijala 2006. od Francuske.

"Želim više portugalskom timu, koji je takođe dobro igrao posljednjih godina, ali nije osvojio veliki trofej", rekao je.

Ferguson se vrlo pohvalno izrazio o Ronaldovim dostignućima. Ovo je prvi put da igrač Mančestera osvoji zlatnu loptu od Džordža Besta 1968. godine, i četvrti put ukupno, poslije Denisa Loa 1964. i Bobija Čarltona 1966.

"Prošlo je mnogo vremena od kada smo je osvojili, 40 godina. Naravno, on ima tek 23 godine, tek počinje. Igrači počinju da sazrijevaju tek poslije 26", rekao je Ferguson.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC