• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Seviljski berberin ošišao kralja

Kao bokser bez garda ušao je Real Madrid u tuču sa Seviljom i doživio nok-aut u posljednjoj, 12. rundi - 3:4!

 PRIMERA: Seviljski berberin ošišao kralja  Izvor: MONDO

Na sred Santijago Bernabeu zdanja u Madridu, "kraljevski tim" bio je na korak od potpunog preokreta poslijje 1:3 na poluvremenu, ali je u 85. minutu nevjerovatnog meča sjevnula kontra Sevilje: Kanute za Renata i sedmi gol u meču, četvrti u mrežu Ikera Kasiljesa.

Real je izgubio četvrto mjesto na tabeli Primere, upravo od Sevilje, a pred "Klasiko" naredne subote u 22 časa na Kamp Nou, zaostaje za Barselonom čitavih devet bodova. Pitanje je da li će trener Reala Bernd Šuster pripremati taktiku za sudar sa Barsom, mada poslije ovog vikenda otvara se pitanje da li će Šuster ili neki drugi trener imati na raspolaganju 11 igrača.

Moru povrijeđenih, u neuračunljive za derbi sa Barselonom pridružili su se isključeni Arjen Roben, kao i Marselo koji je dobio dovoljan broj žutih kartona za suspenziju.

Od briga, boli sve glava u Madridu. Istog dana, predsjednik kluba jedva je preživio redovnu skupštinu, na kojoj je namjeravao da predstavi budžet, a umalo doživio smjenu...

Ovo je šampionu Španije drugi uzastopni poraz u La Ligi, poslije neuspjeha u prošlom kolu u predgrađu Madrida, protiv Hetafea (1:3). Ipak, novom porazu Reala kumovao je i sudija meča, koji nije dosudio dva čista penala za domaćina, prvi pri rezultatu 1:3, a drugi kada je bilo 3:3 i kada igrači Sevilje nisu znali gdje se nalaze...

Tada je Iguain bio u gužvi u šesnaestercu gostiju, predriblao golmana Palopa, koji ga je očigledno povukao... Argentinac je ipak uspio da šutira u padu i pogodi prečku, a sudija se odlučio da povlačenje ne kazni najstrožom kaznom.

Očigledan nedosuđeni prekršaj u 77. minutu iziritirao je Arjena Robena, koji je žestoko protestvovao i zbog toga dobio drugi žuti karton... Real je tada pokušao da pobijedi i sa desetoricom na terenu, ali je stradao iz kontranapada, pet minuta prije kraja.

Prije prečke Iguaina pod faulom, okvir gola pogodio je i Roben, nekoliko sekundi ranije.

Goleadu je počeo Adrijano već u trećem minutu, kada je grešku golmana Kasiljasa, odnosno lošu reakciju na centaršut Navasa, kaznio golom na drugoj stativi. Na 1:1 izjednačio je šestim prvenstvenim golom Raul. On je glavom krunisao oštar centaršut Gutija iz slobodnog udarca, ali je na sličan način Sevilja došla do novog vođstva u 22. minutu, kada je prvenac u Primeri postigao odlični Romarik.

Takođe prekid, takođe centaršut, takođe zakucavanje glavom u mrežu...

Na 1:3 povisio je Kanute u 39. minutu, koji je bio potpuno zaboravljen na petercu... I on je asistenciju dobio sa boka, od Navasa, a treći gol Sevilje potvrdio je da se odbrana Reala nalazi u poznoj fazi raspada.

Očaj prvih 45 minuta platio je Van der Vart koji je zamijenjen na poluvremenu, a drugi dio igre Real je počeo napadima u talasima.

Na 2:3 smanjio je Iguain, koji je dugo vukao loptu, a onda sa dvadesetak metara pogodio donji desni ugao Palopovog gola. Igrao se 67. minut, a samo 120 sekundi kasnije bilo je 3:3. Gago je pogodio još jedan gol glavom na meču.

Do isključenja Robena , osam minuta kasnije, Sevilja je u nekoliko navrata mogla da primi četvrti gol, ali ga je na kraju postigla.



Proključalo na dnu...

"Donji dom" španske Primere igrao je svoje mečeve u nedjelju u popodnevnom terminu, od 17 časova.

Manje od dva sata kasnije, La Liga je dobila novog "fenjeraša". I to poslije kakvog spleta događaja...

Pretposljednja Osasuna vodila je sa 3:0 protiv Valjadolida na poluvremenu. Posljednji Rekreativo gubio je sa 2:1 od Majorke u gostima, takođe na poluvremenu.

U tom trenutku, Pamplonci su imali četiri boda više od tima iz Uelve.

Na kraju, Osasuna je nekako sačuvala bod (3:3), a Rekreativo osvojio sva tri (2:3), tako da momci iz Pamplone čuvaju leđa prvoligašima poslije 14. kola.

Numansija je kao domaćin uspjela da sačuva 2:1 sa igračem manje, jer je u 68. minutu isključen najbolji fudbaler tima Barkero. Sa desetoricom je igrao i Atletik Bilbao, u 77. minutu meča u Santanderu protiv Rasinga isključen je Orbaiz, ali je na kraju ostalo 1:1.

Espanjol je poslije četiri uzastopna poraza i smene trenera, prekinuo crni niz, ali samo remijem u Andaluziji protiv Betisa. Domaćin je poveo, a Koro je donio bod Kataloncima, za koje je od starta igrao reprezentativac Srbije Lola Smiljanić.

REZULTATI 14. KOLA PRIMERE:

Deportivo - Malaga 2:0 (0:0)
/Lafita 65, Bravo penal 68/

Majorka - Rekreativo 2:3 (2:1)
/Navaro 16, Hurado 35 - Ruben 25, Kolunga 42, Fuego 53/

Numansija - Almerija 2:1 (1:1)
/Del Pino 19, Goiria 52 - Solari penal 11/

Osasuna - Valjadolid 3:3 (2:0)
/Dadi 17, 57, Nekunam 43 - Goitom 60, Flano autogol 65, Ogbeče 85/

Rasing - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)
/Kolsa 83 - Jeste 49/

Betis - Espanjol 1:1 (0:0)
/Emana 52 - Koro 71/

Real Madrid - Sevilja 3:4 (1:3)
/Raul 18, Iguain 67, Gago 69 - Adrijano 3, Romarik 22, Kanute 39, Renato 85/

U subotu:

Barselona - Valensija 4:0
/Anri 20, 28, 79, Alveš 46/

Viljareal - Hetafe 3:3
/Pires 54, Eguren 83, Rosi 85 - Granero 10, Gavilan 17, Kaskero 30/

Sporting Hihon - Atletiko Madrid 2:5
/Bilić 4, Baral 60 - Aguero 5, 41, Forlan 55, 81, Rodrigez 71/

TABELA: Barselona 35, Viljareal 29, Sevilja 27, Valensija 27, Real Madrid 26, Atletiko Madrid 24, Deportivo 24, Valjadolid 20, Malaga 18, Sporting Hihon 18, Hetafe 18, Betis 18, Rasing 16, Almerija 15, Numansija 14, Majorka 13, Atletik Bilbao 13, Espanjol 13, Rekreativo 10, Osasuna 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC