• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Pele ima kompleks drugog mjesta

Bilo je pitanje vremena kada će El Pibe ponovo verbalno udariti...

 Maradona: Pele ima kompleks drugog mjesta Izvor: MONDO

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona optužio je u ponedeljak Brazilca Pelea da nema poštovanja prema igračima, jer je postao prijatelj sa ljudima koji upravljaju fudbalom.

"Najveća i glavna razlika između Pelea i mene je to što ja poštujem sve fudbalere, a on ne. Pele je prijatelj sa onima koji upravljaju današnjim fudbalom, a moji prijatelji su igrači na terenu", rekao je Maradona za visokotiražni indijski "Tajms".

Maradona je istakao da nema ništa lično protiv Pelea, već Brazilac pati od kompleksa drugog mjesta.

"Zaista nemam ništa protiv njega, već on ima protiv mene. To je zato što je u Brazilu uvijek bio broj dva, iza (šampiona Formule 1) Ajrtona Sene. U svijetu fudbala uvijek je bio drugi, iza mene", jasan je bio "zlatni dečko" argentinskog fudbala.

Maradona je u intervjuu za indijski list rekao i da je njegov prijatelj, bivši kubanski predsjednik Fidel Kastro, veliki čovjek, vedrog duha.

"Svaki trenutak proveden sa njim vas obogaćuje kao ličnost, pa čak i kada vam kaže zdravo. Često smo pričali o raznim temama, fudbalu, politici, bejzbolu. Takođe, pričali smo o SAD i tamnoj strani imperijalizma", objasnio je Maradona, koji je poznat kao žestok kritičar odlazećeg američkog predsjednika Džordža Buša.

Kritikujući politiku SAD, Maradona je imperijalizam opisao kao osnovni uzrok svjetskih ekonomskih problema.

"Probleme su uglavnom stvarale SAD. Oni kažu da su veliki, a da su svi ostali mali. Oni donose ključne odluke i mi svi moramo da ih poštujemo. Ali, sada nakon kraha američke ekonomije, došlo je vrijeme da svaka nacija sama donosi odluke", poručio je Maradona.

Selektor argentinske fudbalske reprezentacije dodao je i da osuđuje terorističke napada širom svijeta.

"Moramo da ih zaustavimo, jer uvijek stradaju nevini ljudi, često i djeca. Ne smiju oni da plaćaju cijenu za sve sukobe na svijetu", zaključio je Maradona.

Kao igrač Maradona je 1986. predvodio Argentinu na putu ka tituli svjetskog prvaka u Meksiku, a u anketi FIFA proglašen je za najboljeg fudbalera svijeta u XX vijeku, ispred Brazilca Pelea.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC