• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape ne želi klupu Sarajeva!

Safet Sušić odbio je da preuzme Fudbalski klub Sarajevo.

 Pape ne želi klupu Sarajeva! Izvor: MONDO

Legendarni Pape zahvalio se na ponudi predsjednika Upravnog odbora "bordo" tima Hajrudina Šumana da može birati funkciju koju želi u klubu sa Koševa, uz objašnjenje da ima drugačije ambicije pošto već 25 godina živi u Parizu.

"Sarajevo je grad i klub koje volim, ali moja porodica i ja smo vezani za glavni grad Francuske. Ne vjerujem ni da u budućnosti mogu biti trener Sarajeva jer ne razmišljam o povratku u BiH. Nisam razgovarao sa rukovodstvom Sarajeva i nadam se da će ono naći najbolje rješenje u izboru novog šefa struke", izjavio je Sušić za "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, želi isključivo da radi kao trener, i nijedna druga funkcija ga ne zanima.

"Bivši fudbaleri najviše mogu da pruže kao treneri prve ili druge ekipe te mlađih selekcija. Predsjednici klubova i članovi uprava trebaju biti uspješni biznismeni koji imaju iskustva u ovom poslu. Voditi klub je isto što i biti na čelu firme. Nijedan fudbaler nije predsjednik nekog kluba u Francuskoj. Nedavno sam razgovarao sa rukovodstvima turskih prvoligaša Konije i Deniclija, čije sam ponude odbio. Želio bih preuzeti ambicioznu ekipu iz Istanbula ili Ankare, kako bih mogao češće viđati suprugu i djecu u Parizu. Imao sam pozive i iz arapskih zemalja, ali mi to nije interesantno".

Sušić je podvukao da prati nastupe reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP 2010. godine i vjeruje da se izabranici Miroslava Blaževića mogu domoći Južne Afrike, ako do kraja kvalifikacija pobijede sve domaće mečeve, i iznenade nekog u gostima.

"Da bismo imali šanse za drugo mjesto u grupi, moramo pobijediti sve rivale na domaćem terenu i osvojiti poneka tri boda na strani. Nemamo izbora osim trijumfa nad Belgijom u Briselu. Mislim da BiH u tom duelu neće biti dovoljan bod. Španija je prvi favorit u našoj grupi", dodao je Pape, naglasivši da je populrni Ćiro napravio odličnu ekipu.

"BiH ima brze, visoke i okretne igrače, što se danas traži u fudbalu. Vedad Ibišević je najbolji strijelac Bundeslige. Nije slučajno da postiže golove u svakoj utakmici. Dopadaju mi se Zvjezdan Misimović i Zlatan Muslimović. O ostalim ne bih govorio pošto ih ne poznajem dovoljno"!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC