• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Ne bojim se i ne odlazim

Partizan će, zbog bolje gol-razlike, biti jesenji šampion, bez obzira na rezultat utakmice 17, kola Superlige, koju igra u Novom Sadu.

 Jokanović: Ne bojim se i ne odlazim Izvor: MONDO

Ipak, jasno je da crno-bijeli žele pobjedu poslije serije loših rezultata. Trijumfom nad najbližim pratiocem bi prezimili sa šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu i tako mirnije dočekali start proljećnog dijela sezone kada se sastaju sa vječitim rivalom.

"Igramo protiv ekipe koja je istakla ozbiljnu kandidaturu u za titulu. Mi smo ipak u povlašćenom položaju, jer imamo bodovnu prednost i već osiguranu titulu jesenjeg šampiona. Očekujem lijepu utakmicu, pravi derbi na prepunom stadionu uz, nadam se, i lijepe vremenske prilike", počeo je priču Slaviša Jokanović, trener Partizana, i dodao:

"Naš cilj je da odemo na pauzu sa šest bodova prednosti. Dileme protivničkog trenera, kako će njegova ekipa igrati, da li sa jednim ili dvojicom špica, ne želim da komentarišem. To nije moj posao. Ja znam kako će moja ekipa igrati i ko će početi utakmicu u dresu Partizana. Odaću samo da ćemo opet igrati bez kapitena Đorđevića i Moreire".

Među igračima, koji su poslije subotnjeg incidenta sa navijačima rekli da ne igraju protiv Vojvodine, bio je i Lamin Dijara. Senegalac je bio najodlučniji u namjeri da više ne obuče crno-bijeli dres, ali su ga na kraju ipak ubijedili da na stadionu "Karađorđe" predvodi napad Partizana.

"Pričao sam sa njim. Mislim da se sada već konsolidovao i smirio. Uostalom, on je jedan od najvećih ljubimaca navijača Partizana, ako ne i najveći. To je bio nesporazum dve strane koje su zapravo jedna, pošto svi mi volimo Partizan na vrlo slične načine".

Na pitanje novinara da li mu je meč u Novom Sadu „meč karijere“, Jokanović se začudio:

"Meč karijere? Za mene je svaki meč bitan. Utakmica u Novom Sadu, kakav god ishod bude bio, neće odlučiti prvenstvo. Sa druge strane, ta utakmica jeste jako važna, ali ne samo za mene već i za cijeli klub. Daće nam odgovor na pitanje da li ćemo u februaru startovati kao lideri na tabeli sa većom bodovnom prednošću ili ne. Trofeji se, međutim, dele u tek u junu", poručio je Jokanović i nastavio:

"Pošto ste pri postavljanju pitanja pomenuli eventualno postojanje posebnog pritiska na nas u ovoj situaciji, odgovoriću vam da je Partizan mnogo veliki klub koji ima milionsku armiju navijača i u ovakvoj sredini uvijek postoji pritisak. Apsolutno uvijek. Ko misli da radi u fudbalu sa manje pritiska - to je svakako moguće, u drugim sredinama, ali ne i ovdje. Sada imamo tu vrstu pritiska da želimo da odemo na pauzu u što boljem položaju, a od srijede ćemo imati pritisak da organizujemo zimske pripreme što kvalitetnije. Pritisak u Partizanu je konstantan i on samo mijenja svoju formu kojom se ispoljava".

Jokanović i dalje ne razmišlja o odlasku sa klupe Partizana. Čak ni u slučaju poraza od Vojvodine.

"Među vama novinarima ima i onih starijih koji se sigurno sjećaju kakav sam bio dok sam kao igrač nosio dres ovog kluba. Ni tada, a ni sada kao trener, ne znam za strah i nikada se fudbala nisam bojao, baš kao ni pobjda ili poraza koji su sastavni dio fudbala i sporta uopšte", kazao je Jokanović.

"Sem toga, ja sam čovjek koji je oduvijek imao svoj stav. O tome 'šta će biti ako bude' ne želim uopšte da razmišljam u ovom trenutku. Rekao sam već, ali ću ponoviti još jednom - ostajem trener Partizana dokle god klub bude želio da ja to budem. Svi imaju prava na svoje mišljenje – i oni koji donose odluke, i novinari, baš kao i navijači. Ja međutim nisam čovjek koji bježi od bilo koga ili bilo čega, iako bi mi vjerovatno bilo najlakše da se poslije sutrašnje utakmice negdje izgubim, da se pritajim sedam dana, pa da se onda tiho ponovo pojavim pred vama. Zato sam još ranije objelodanio da ću poslije utakmice sa Vojvodinom stajati svim novinarima na raspolaganju, da pružim moju analizu polusezone koja će tad biti iza nas".

Šef struke šampiona Srbije je još jednom objasnio zašto ne želi da primi nagradu za "najboljeg trenera godine".

"Tu nagradu sam shvatio kao ličnu nagradu koju treba da dobijem, a ne kao nagradu za učinak kluba koji treniram kao i nagradu za njegove postignute uspjehe. Zato sam i rekao da me takva nagrada uopšte ne interesuje. Mislim da sam bio korektan u tom smislu što sam to na vrijeme rekao, da odgovorni pronađu neku drugu osobu koju će nagraditi na taj način. Zasmetale su mi neke izjave koje su vodile ka tome da sam ja sam za sebe nešto izlobirao. Evo, opet iznosim svojh stav, to je nešto što sam oduvijek imao i uvijek ću i ubuduće imati. Ako se neko osetio uvrijeđen mojom izjavom, onda mu se izvinjavam. Ja nikoga nisam želio da uvrijedim. Mene interesuju jedino trofeji za koje se moj klub bori. Volio bih da do tih trofeja dođem u junu ja kao trener Partizana, a ako to ne bude slučaj - onda neka ih makar Partizan osvoji sa nekim drugim trenerom", zaključio je Slaviša Jokanović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC