• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Voša za vrelo proljeće, osveta Džombi

Novosađani dočekuju Partizan i eventualnom pobjedom bi se izjednačili pred zimsku pauzu. Crveno-bijeli motivisani protiv Hajduka.

 SL: Voša za vrelo proljeće, osveta Džombi Izvor: MONDO

U srijedu se spušta zavjesa na jesenju superligašku scenu.

Očekivalo se da će finiš prvog dijela sezone biti miran, ali zahvaljujući kiksevima Partizana, koje su iskoristili Vojvodina i Zvezda da mu se približe, strasti su se ponovo uzburkale.

Stadion "Karađorđe" u Novom Sadu će od 13 sati biti poprište derbija, koji ne može da utiče na to ko će biti jesenji prvak, ali može dodatno da "zakuva" situaciju u vrhu tabele pred nastavak šampionata zakazanog za 21. februar i srpsko fudbalsko proljeće učini vrelim.

Crno-bijeli će prezimiti na čelu superligaške kolone čak i u slučaju neuspjeha u Novom Sadu, zbog bolje gol-razlike, ali bi se time Vojvodina izjednačila sa liderom po broju bodova.

U tom slučaju bi Crvena zvezda pobjedom nad Hajdukom prišla na samo tri koraka, a već u prvom kolu proljećnog dijela prvenstva imala bi priliku da stigne Partizan u međusobnom duelu.

Vojvodina u dosadašnjih osam utakmica na "Karađorđu" ima stoprocentan učinak, a sada će imati najteži ispit - dolazi šampion.

I dalje je pod znakom pitanja nastup rekovalscenta Igora Đurića, a daleko manje šanse da zaigra ima, takođe povrijeđeni, Makedonac Vlatko Grozdanovski.

Vladimir Buač zbog žutih kartona mora da pauzira u jednom od naredna dva kola i nema sumnje da će biti u sastavu protiv crno-bijelih.

"Mislim da bi trebalo da napadnemo Partizan, ali ne smijemo da se zaletimo i upadnemo u klopku u kojoj nam nema spasa, već to moramo da uradimo pametno, da doziramo", rekao je za "Sportski Žurnal" trener Vojvodine, Dragan Radojičić.

Šef struke Crvene zvezde Čedomir Janeveski uverava da, iako utakmica njegovog tima sa Hajdukom počinje tek u 16 sati, prethodno neće gledati ka Novom Sadu.

"Zanima nas samo pobjeda nad Kuljanima. Izuzetno nam je važno da pobijedimo na kraju jesenjeg dijela, pogotovo što na proljeće startujemo protiv Partizana", podvukao je makedonski stručnjak.

"Svaka utakmica ove sezone je teška za Zvezdu, takva će biti i ova protiv Hajduka. S obzirom na to da će ulaz biti besplatan, očekujem da ćemo imati veliku podršku sa tribina", završio je Janevski.

Nema sumnje da će Nikola Džomba biti na meti navijača Zvezde. Rat između prvog čovjeka Hajduka i Delija traje već dugo.

Posljednje što je iziritiralo pristalice crveno-bijelih je Džombina izjava da su cijene ulaznica jeftinije kada u Kulu dolazi Zvezda, jer se "srozala", nego kada Hajduk dočekuje Partizan.

Džombine izjave nisu pogodile samo navijače...

"Imaćemo veliki motiv zbog potcjenjivačkih izjava iz Kule. Dokazaćemo da sve te riječi nemaju osnova", naglasio je Nenad Milijaš.

Kapiten Crvene zvezde ne želi da priča o tome da li će i na proljeće nositi crveno-bijeli dres što sada zvuči nevjerovatno.

"Ne razmišljam o odlasku. Sada je važan samo Hajduk, a poslije ćemo sjesti za sto i dogovoriti se", završio je Milijaš.

U utakmicama koje neće krojiti izgled vrha već sredine tabele, Javor u Ivanjici želi da i na kraju jeseni, protiv Jagodine, potvrdi epitet "iznenađenja sezone", dok Čačani dočekuju OFK Beograd.

Neizvjesno je i kome će preko zime pripasti "fenjer", a u kombinaciji su četiri ekipe, koje se sastaju međusobno.

Čukarički će pokušati da protiv Banata prekine crnu seriju od sedam uzastopnih poraza. Poslije odlaska trenera Dragoslava Stepanovića, ekipu će predvoditi njegov pomoćnik, Srđan Golović.

Na Banjicu stiže Napredak u reprizi duela osmine finala Lav Kupa Srbije koju su Kruševljani, iako cijelo drugo poluvrijeme sa igračem manje, dobili na penale.

Sada će domaćin biti motivisaniji poslije boda osvojenog u Humskoj.

Superliga, 17. kolo

Sreda, 13.00:

Vojvodina - Partizan

Rad - Napredak

Borac - OFK Beograd

Čukarički - Banat

Javor - Jagodina

C. zvezda - Hajduk (16.00)

Tabela: Partizan 36, Vojvodina 33, C. zvezda 30, Javor 27, OFK Beograd 21, Hajduk 20, Borac 20, Jagodina 20, Banat 16, Rad 14, Napredak 13, Čukarički 13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC