• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši bez uprave, novca, podrške…

FK Laktaši ostao bez uprave zbog finansijske krize u klubu. Uprava kluba okrivljuje opštinu u kojoj kažu da čine sve što mogu da pomognu.

 Laktaši bez uprave, novca, podrške… Izvor: MONDO

Kompletan Upravni odbor FK Laktaši na čelu sa predsjednikom Dušanom Kodžomanom podnio je ostavku zbog, kako ističu, lošeg odnosa opštine Laktaši prema ovom premijerligašu.

"Na mene je vršen pritisak da vratim klub u niži rang takmičenja. To je radio načelnik opštine što je po meni ravno katastrofi", rekao je novinarima predsjednik FK Laktaši Dušan Kodžoman.

Fudbalski klub Laktaši je u protekloj godini od opštine dobio 450.000 KM, a prije deset dana načelnik opštine Milovan Topolović organizovao je donatorsku veče za ovaj klub.

U upravi FK Laktaši očekivali su 300.000 KM donacije, a dobili su, kako tvrde, šezdeset puta manji iznos.

"On je na toj donatorskoj konferenciji pričao o globalnoj krizi o tome kako je svaka marka privrednicima važna i ljudi su to shvatili i uplatili po 200 KM, pa smo skupili pet hiljada KM. To dovoljno govori o njegovoj harizmi i autoritetu. Jeste gospodin Ćubić uplatio 50.000 KM, ali on je to uradio ranije", rekao je generalni menadžer FK Laktaši Budimir Stanković.

Iz sada već bivše uprave tvrde da su prije lokalnih izbora dobili obećanje da će klub iz opštinskog budžeta dobiti 1.200.000 KM.

"Meni je načelnik lično rekao da ćemo dobiti 1.200.000 KM prije lokalnih izbora. Po okončanju izbora druga priča, rekao je da ćemo dobiti oko 500.000 KM" rekao je Stanković.

Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović demantovao je da je vršio bilo kakav pritisak na upravu kluba, ali i druge optužbe uprave Laktaša.

"To su besmislene priče, to više govori o njima nego o meni", rekao je prvi čovjek opštine Laktaši. Ja sam organizovao to donatorsko veče i nisam mogao vršiti pritiak na ljude da uplate novac, vi znate šta znači vršiti pritisak na nekoga rekao je Topolović.

Na tvrdnje da je obećao pola miliona fudbalskom klubu Milovan Topolović je vidno iznerviran odgovorio:

"To su gluposti , to je van svake pameti".

Najveći ceh, ipak. plaćaju fudbaleri kojima klub duguje dvije plate iako su ostvarili sjajan uspjeh ove sezone osvajanjem trećeg mjesta na tabeli nakon jesenjeg dijela prvenstva, ali kapiten Darko Ljubojević istakao je da oni ne žele da se miješaju u organizaciju kluba.

"Prvi put čujem da se ovo dešava u klubu. Naš zadatak je da igramo, a ne da se miješamo u klupsku politiku. Ipak vidimo da je situacija ozbiljna", rekao Ljubojević.

Pripreme za sljedeću polusezonu zakazane su za 12. januar do kada će nadležni u fudbalskom klubu Laktaši i ovoj opštini morati da riješe negomilane probleme.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC