• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Dražan Jerković

U Zagrebu je u utorak je u 72. godini nakon duže bolesti umro Dražan Jerković, nekadašnji fudbaler Dinama i član reprezentacije Jugoslavije.

 Preminuo Dražan Jerković Izvor: MONDO

Jerković je duži niz godina imao srčanih problema koji su kulminirali prošle nedjelje. Prilikom rutinske kontrole kardiovaskularnog sistema konstatovan je prekid cirkulacije krvi u lijevoj nozi zbog čega mu je potkoljenica amputirana.

Postoperativni oporavak tekao je bez problema do utorka kada je dobio visoku temperaturu koja se i pored velikog truda ljekara nije spuštala i nešto poslije 22 časa Dražan Jerković je preminuo.

Jerković je rodjen 6. avgusta 1935. godine u Šibeniku. U periodu od 1954. do 1965. za Dinamo je odigrao 315 utakmica i postigao 300 golova!

Vrhunac karijere dostigao je na Svjetskom prvenstvu u Čileu (1962) na kojem je reprezentacija Jugoslavije osvojila 4. mjesto a on je sa četiri gola podijelio titulu najboljeg strijelca šampionata sa Garinčom, Vavom, Leonelom Sančesom, Florijanom Albertom i Valentinom Ivanovim.

Igračku karijeru je prekinuo već sa 29 godina kada se povrijedio odmah po dolasku u belgijski Gent, nakon čega je bio trener i direktor zagrebačkog i vinkovačkog Dinama, Zagreba, Vilaha. Na SP 1982. je bio pomoćnik jugoslovenskog selektora Miljana Miljanića

Bio je prvi selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske i sa njom ostvario tri pobjede: protiv SAD (2:1), Rumunije (2:0) i Slovenije (1:0).

Saučešće FSS

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio je u srijedu telegram saučešća Hrvatskom nogometnom savezu povodom smrti nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Dražana Jerkovića.

"Sa velikim žaljenjem primili smo vijest o smrti Dražana Jerkovića, velikog fudbalera, izuzetnog trenera i sportskog radnika. Još pamtimo njegove nastupe u Dinamu i nacionalnoj reprezentaciji, a naročito na Svjetskom prvenstvu 1962. godine", navodi se u telegramu objavljenom na sajtu FSS.

Jerković, najbolji strijelac Mundijala u Čileu, umro je sinoć od zastoja srca u 72. godini.

"Molimo vas da u ime zaposlenih u FSS, predsednika Tomislava Karadžića, počasnog predsednika Miljana Miljanića i u moje lično ime primite izraze našeg najdubljeg saučešća i da ga prenesete porodici Jerković", dodaje se u telegramu koji je potpisao generalni sekretar FSS Zoran Laković.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC