• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Nula" Voše i Partizana, čudo u Čačku

Derbi 17. kola Jelen Superlige Srbije, između Vojvodine i Partizana, završen je bez golova - 0:0.

 SL: "Nula" Voše i Partizana, čudo u Čačku Izvor: MONDO


Crno-bijeli su postali jesenji šampioni, pošto su pred odlazak na dvomjesečnu pauzu zadržali tri boda viška u odnosu na Vojvodinu. Crvena zvezda je imala priliku da se približi Partizanu na "minus četiri", ali je poslije podne na Marakani izgubila od Hajduka iz Kule - 1:2!

Meč u Novom Sadu nije ispunio očekivanja, pošto 7-8.000 gledalaca na stadionu Karađorđe, uprkos obostrano borbenoj igri, nije vidjelo nijednu pravu priliku za gol.

Bilo je uzdaha zbog loših dodavanja ili šuteva u izglednim pozicijama, golmani Željko Brkić i Mladen Božović su se u par navrata našli na iskušenjima, ali kada su morali konkretno da intervenišu, to su po pravilu bile rutinske odbrane.

Kada se podvuče crta ispod ove utakmice, pored konačnog rezultata ostaće upisan samo crveni karton, koji je u 60. minutu dobio trener Partizana Slaviša Jokanović.

On je ulaskom u teren protestovao zbog drugog sumnjivog ofsajda, koji je u kratkom razmaku dosuđen njegovoj ekipi. Pomoćni arbitar Igor Radojičić podigao je zastavicu kod dodavanja Laminu Dijari, pa Đorđu Laziću, Jokanović je "iskulirao" prvu situaciju, ali drugu nije uspio i glavni sudija Dragan Krstić ga je bez razmišljanja poslao na tribine.

Partizan je bio za nijansu opasniji rival, međutim, prikazanom igrom nije podsjetio na svoja najbolja izdanja ove jeseni. Serija neuspjeha u Evropi, incident sa navijačima, transferi Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted, povrede Moreire i Đorđevića... sve to je na svoj način uticalo da se poremeti takmičarski duh u taboru branioca "duple krune".

Crno-bijeli su u prvom poluvremenu imali dve prilike, a Vojvodina dva šuta iz daljine.

Tošić je u desetom minutu bio suviše spor i neodlučan poslije idealnog dodavanja Ivana Obradovića, što je moglo da se završi samo na jedan način - gubitkom lopte. Reprezentativni lijevi bek u 45. minutu je još jednom dobro asistirao. Prodor do gol-aut linije krunisao je povratnim pasom Ljajiću, koji je sa 16 metara tukao visoko iznad prečke.

Kritične situacije u kaznenom prostoru Partizana bile su najčešće plod smušenih intervencija ili loših procjena defanzivnih igrača ili golmana Božovića.

Aleksandar Popović je sa 18 metara uputio jedini šut u okvir gola crno-bijelih, i to pravo u Božovića u 37. minutu, dok je Igor Đurić tri minuta kasnije snažno šutirao iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan.

Početak utakmice protekao je u znaku nekoliko pogibeljnih startova, pa je Vladimir Vukajlović iz Vojvodine dobio žuti karton već u prvom, a Dijara na drugoj strani u petom minutu. Sudija Krstić poslije toga je bespotrebno "sjeckao" igru, pa je i on doprinio da publika ne vidi mnogo toga lijepog.

Dijara je na početku drugog poluvremena osvojio veliki dio polja domaćih i dodao Ljubomiru Fejsi, koji je sa lijevog krila samo trebalo da "zalomi" ka usamljenom Tošiću. Međutim, uslijedio je jedan u nizu loših poteza mladog reprezentativca Srbije...

Aleksandar Popović još jednom je testirao budnost Božovića iz slobodnog udarca, a Jokanović je u 50. minutu obavio prinudnu izmjenu. Kamerunac Ngambi priključio se Marku Jovanoviću na štoperskim pozicijama, pošto Srđa Knežević nije mogao da nastavi.

Koji minut kasnije ušao je talentovani Danijel Aleksić, ali ni on nije doprinio da Vojvodina zaigra ofanzivnije i opasnije. Možda najbolju šansu za "lale" imao je Mrđa, koji je u 69. minutu jurnuo u solo-prodor, ali ga je Ngambi efektno zaustavio po ulasku u kazneni prostor, sklonivši loptu petom.

Bambi Tošić je u 71. minutu vjerovatno završio karijeru u crno-bijelom dresu. Zamijenio ga je Bogunović i praktično u prvom napadu mogao da donese vođstvo Partizanu. Poslužio ga je Dijara, Bogunović je sa 15 metara tukao snažno, iz prve, ali je lopta na petercu pogodila jednog od igrača beogradskog tima, ispostavilo se - Obradovića.

Do kraja utakmice igralo se oprezno, uz po jedan šut (Ljajić i Popović), na kraju je i jednima i drugima prijalo što jesen nisu okončali negativnim rezultatom.

Prije meča je na ulicama Novog Sada došlo do okršaja pristalica dva kluba, pričinjena je materijalna šteta, a desetak lica je uhapšeno.

U svečanoj loži bilo je prisutno mnogo poznatih lica. Bili su tu nekadašnji asovi Partizana Dragan Ćirić, Đorđe Tomić, Saša Ćurčić i Savo Milošević, koji je dobio veliki aplauz gledalaca.

Za razliku od njega, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić "pozdravljen" je zvižducima.

OFK šokiran kraj Morave, Stepi na godišnjem!?

Ostale četiri utakmice posljednjeg jesenjeg kola, odigrane u ranom popodnevnom terminu, završene su pobjedama domaćih timova.

Borac je u drami kakva se rijetko viđa na srpskim terenima savladao OFK Beograd 2:1, postigavši oba gola u sudijskoj nadoknadi vremena! "Romantičari" su poveli golom Milovca sa "bijele tačke", a domaći fudbaleri počeli su svoj šou kada je izgledalo da će sva tri boda otići za Beograd.

Izjednačio je golman Branko Grahovac, koji je došao u protivnički kazneni prostor i najbolje se snašao poslije kornera - lopta mu je "sjela" na nogu, šutirao je i dao "mat" kolegi Radiši Iliću! Po satu sudije Mažića ostalo je da se odigraju još dva minuta, što je Bobanu Stojanoviću bilo dovoljno da napravi preokret.

Čukarički je na svom stadionu prekinuo seriju od sedam poraza, i to sa Srđanom Golovićem na klupi umjesto iskusnog Dragoslava Stepanovića, koji se zvaničnom odlukom uprave kluba nalazi na - godišnjem odmoru!?

Ekipa Banata bila je lak zalogaj raspoloženim "brđanima", a seriju golova otvorio je Nenad Višnjić, koji je prije sedam kola postigao gol za minimalnu pobjedu Čukaričkog nad Partizanom. Na 2:0 je povisio Lazar Popović, a tačku stavio Milan Bojović.

Rad je potvrdio uspon forme rutinskom pobjedom nad Napretkom. Kruševljani odlaze na odmor kao posljednji na tabeli, a ekipa Javora, koja je ljetos stigla iz Prve lige Srbije, ostaće ubjedljivo četvrta zahvaljujući trijumfu nad Jagodinom - 2:1.

Javor je ove jeseni osvojio pet bodova iz tri okršaja sa Partizanom i Zvezdom, a poslije crno-bijelih je ekipa sa najmanje poraza u Superligi - tri.


REZULTATI 17. KOLA:

Vojvodina - Partizan 0:0

Rad - Napredak 2:0
(Ilić 7, Teodorović 49)

Javor - Jagodina 2:1
(Cvetković 43, Račić 52 - Ignjatijević 34ag)

Borac Čačak - OFK Beograd 2:1
(Grahovac 90+1, Stojanović 90+3 - Milovac 60p)

Čukarički - Banat 3:0
(Višnjić 20p, L. Popović 37, Bojović 88)

Crvena zvezda - Hajduk Kula 1:2
(Milijaš 14 - Živanović 24, Kasalica 65)

TABELA: Partizan 37, Vojvodina 34, Crvena zvezda 30, Javor 30, Hajduk 23OFK Beograd 22, Borac 21, Jagodina 20, Rad 17, Čukarički 16, Banat 16, Napredak 13 bodova.

PAROVI 18. KOLA (21. februara): Partizan - Crvena zvezda, Napredak - Vojvodina, OFK Beograd - Rad, Hajduk - Javor, Jagodina - Čukarički, Banat - Borac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC