• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Fudbal koji vraća nadu!

Trener Partizana smatra da je viđen dobar fudbal, a svoje isključenje opravdanim. Strateg Vojvodine Dragan Radojičić žali što nije bilo 2:2.

 Jokanović: Fudbal koji vraća nadu! Izvor: MONDO

Trener Partizana Slaviša Jokanović iznenadio je sve prisutne na konferenciji za novinare, kada je utakmicu Vojvodine i njegovog tima (0:0) u poslednjem kolu jesenjeg dijela sezone nazvao "dobrom" i govorio o propuštenim prilikama crno-bijelih.

"Čestitam igračima oba tima na dobrom meču, između najkvalitetnijih ekipa na našim prostorima. Moj utisak je da smo bili bliži pobjedi, ali da nismo iskoristili svoje šanse. Znali smo koje je najjače oružje protivnika i osujetili ga. Nadam se da publika nije zažalila što je došla na stadion. Ovakve utakmice vraćaju nadu našoj zemlji u dobar fudbal".

Uslijedilo je pitanje da li je njegovom isključenju (zbog protesta) u 60. minutu kumovao i pritisak koji je javnost posljednjih dana stvorila oko Partizana?

"Uticalo je to što je (pomoćni sudija) dva puta mahao ofsajd, a ja sam bio u liniji. To ne opravdava moj ulazak u teren, isključen sam zasluženo. Pritisak nije uticao, Partizan je uvijek pod pritiskom. Pritisak je čak i poželjan".

Znatno rječitiji, ujedno i zadovoljniji remijem, bio je trener Vojvodine Dragan Radojičić.

"Partizan je pokazao da je za nijansu kvalitetniji od nas, a od drugih i više od toga. Čestitam mu na jesenjoj tituli. Dijelim mišljenje kolege da su igrale dve najbolje ekipe u Srbiji. Remi jeste najpravedniji, ali mi je zbog publike žao što umjesto 0:0 nije bilo 2:2".

Radojičić je zatim prokomentarisao igru svog tima.

"Znali smo odakle nam prijeti opasnost, što smo neutralisali u velikoj mjeri, mada smo u drugom poluvremenu izgubili sredinu terena. Kada bismo došli na 25-30 metara od gola, imali smo problema sa završnim pasom i ubacivanjem iz drugog plana".

Šef struke Novosađana smatra da su njegovi igrači previše respektovali Partizan.

"Malo smo bili vezani ali to je kvalitet protivnika. Posljednjih dana se pričalo da Partizan nikad nije bio gori, ali ljudi, oni imaju najbolju igru! Ponosili smo se njima kada su igrali protiv Fenerbahčea i drugih i pokazali da su najbliži Evropi".

Radojičić je nagovijestio nastavak borbe za titulu na proljeće.

"Drago mi je da je Vojvodina konačno stala između Partizana i Crvene zvezde. Mogu da obećam borbu do posljednjeg atoma snage na svakoj utakmici, jer se titula ne osvaja u derbijima, nego na 'malim' mečevima", zaključio je Dragan Radojičić, ogradivši se riječima - "ukoliko budem trener Vojvodine i na proljeće".


IGRAČI: Rezultat 0:0 najrealniji

Fudbaleri Partizana i Vojvodine bili su manje ili više zadovoljni podjelom plijena, a skoro svi su složni u ocjeni da je 0:0 rezultat koji odgovara prikazanoj igri.

Miloš Bogunović propustio je jednu od boljih šansi za crno-bijele.

"Obradović mi se izvinio što se našao na putu lopti, šta da radimo... Sigurno je da smo propustili mnogo šansi u finišu jeseni i izgubili dosta bodova. Ipak, idemo na pauzu kao prvaci, vodimo trku od početka i nadam se da će tako biti i na kraju".

Đorđe Lazić rekao je da je utakmica bila borbena, a rezultat 0:0 realan.

"Dogovorili smo se da nam prvi zadatak bude da sačuvamo svoj gol. Poslije svega mislim da nemamo za čim da žalimo, ali nema ni Vojvodina. Istopila se prednost koju smo imali i to nam je za nauk, da budemo oprezniji u drugom dijelu sezone".

Lamin Dijara smatra da je "nedostajao samo gol".

"Pokušali smo da odigramo kako nam je trener rekao i mislim da nam je samo nedostajao jedan gol. Igrali smo bolje nego na nekim od prethodnih utakmica. Dok smo igrali kao tim, imali smo veliku prednost i nadam se da ćemo opet igrati lijepo. Izgubili smo bodove, ali smo još prvi. Naravno da na proljeće idemo na oba trofeja".

Na pitanje šta će u prvenstvenoj pauzi biti sa njim, Dijara je odgovorio da ima ugovor na još tri godine i da je "igrač Partizana".

Veteran u dresu Vojvodine, Miodrag Pantelić, odigrao je samo posljednjih petnaestak minuta.

"Partizan je došao po bod. Mi to nismo znali da iskoristimo da osvojimo sva tri. Propustili smo lijepu priliku da u drugi dio sezone uđemo poravnati sa njima. Bila je teška, muška utakmica".

Mladi Danijel Aleksić svjestan je da ovo nije bila utakmica za isticanje napadača.

"Obe ekipe su ušle u meč čvrsto i agresivno, ali sa prvim ciljem da ne prime gol. Normalno je da u takvoj igri nije bilo ljepote. Mislim da je 0:0 ipak najrealniji rezultat".

Šta očekivati na proljeće?

"Prvenstvo se zakuvalo. Tri boda nisu nedostižna poslije velikih osam i 11, koliko je Partizan bježao. Ova razlika otvara mnoge mogućnosti, evo i Zvezda se približava. Cilj Vojvodine ostaje isti, idemo po titulu pa šta nam bog da", zaključio je Aleksić.

(R. Jakšić, P. Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC