• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić sa 12 debitanata ide na Poljake

Selektor Srbije saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Poljske, koja će biti odigrana 14. decembra u Beleku.

 Antić sa 12 debitanata ide na Poljake  Izvor: MONDO

Antić je za taj susret pozvao trojicu internacionalaca i 15 igrača iz domaćih klubova, koji su se dokazali dobrim igrama u kontinuitetu tokom jesenjeg dijela sezone.

Od ukupno 18 pozvanih fudbalera, čak 12 imaju priliku da debituju u meču koji će poslužiti kao provjera pred nastavak kvalifikacija za Mundijal 2010. u Južnoj Africi.

Na Antićevom spisku nalaze se golmani Vladimir Stojković (Sporting) i Bojan Isailović (Čukarički), odbrambeni igrači Igor Đurić (Vojvodina), Nenad Tomović (Crvena zvezda), Miroslav Vulićević (Javor), Nemanja Pejčinović (Rad), Ivan Obradović (Partizan) i Josip Projić (Napredak), fudbaleri sredine terena Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Bojan Zajić (Valerenga), Miljan Mutavdžić (Javor), Nemanja Matić (Košice), Dušan Tadić (Vojvodina) i Miloš Bogunović (Partizan), kao i napadači Dragan Mrđa (Vojvodina), Darko Lazović (Borac), Aleksandar Jevtić (OFK Beograd) i Danijel Aleksić (Vojvodina).

Antić je povodom utakmice sa Poljskom istakao da će nacionalni tim sportskom kulturom i maksimalnim pristupom učiniti sve da dokaže da je zaslužio poziv u terminu koji je predviđen u kalendaru FIFA.

"Predstojeći rad i sama utakmica za nas su višestruko značajni. Najprije, nesporan talenat pozvanih igrača stavićemo pod potreban psihološki pritisak koji slijedi kada se igra za reprezentaciju, vrijedno ćemo raditi i sa takvim maksimalnim pristupom očekujemo brojna dobra. Uz to, hoćemo da postanemo bogatiji za jedno novo iskustvo", rekao je Antić na konferenciji za novinare.

Kao gosti Fudbalskog saveza Srbije i selektora Antića, a na osnovu uvedene prakse, ovaj put uz A reprezentaciju biće nova dvojica perspektivnih srpskih trenera - Radovan Ćurčić i Saša Nikolić.

"Uključiću ih u naš rad, jer želim da osjete timski duh koji nas krasi i da se na dijelu uvjere u sve vrijednosti koje njegujemo na reprezentativnom nivou", dodao je selektor.

Reprezentativci Srbije putuju u Belek u četvrtak, gdje će se pripremati za nedeljni meč, a povratak u Beograd predviđen je dan kasnije.

Utakmicom protiv Poljske reprezentativci Srbije završavaju sa obavezama u 2008. godini. Naredno okupljanje je zakazano za period od 9. do 11. februara 2009, kada će Srbija učestvovati na 12. međunarodnom turniru na Kipru.

Pored selekcija Kipra i Srbije, na tom turniru će učestvovati još reprezentacije Slovačke i Ukrajine.
Srbija će u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine igrati kao gost 28. marta protiv Rumunije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC