• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Hajduk poslao Zvezdu na "minus sedam"!

Fudbaleri Crvene zvezde završili su jesenji dio sezone onako kako su ga i započeli - porazom.

 SL: Hajduk poslao Zvezdu na "minus sedam"!  Izvor: MONDO

Da stvar bude gora po njih, završni neuspjeh doživjeli su na svom stadionu od Hajduka iz Kule - 1:2 (1:1). Oko sedam hiljada gledalaca odazvalo se pozivu kluba da besplatno posmatra meč, ali su na kraju otišli kućama razočarani.

Vodeći gol za Zvezdu postigao je Nenad Milijaš u 14. minutu, a preokret su donijeli Miloš Živanović u 24. i Filip Kasalica u 65. minutu.

Crveno-bijeli su time propustili priliku da se približe Partizanu na samo četiri boda minusa, što bi bio njihov najmanji zaostatak još od sredine avgusta i drugog kola Jelen Superlige Srbije. Ovako Partizan vodi sa 37 bodova, Vojvodina ima 34, a Zvezda 30, koliko i Javor na četvrtoj poziciji!

Junak utakmice je golman Hajduka Anđelko Đuričić, koji je još jednom dokazao da spada u krem srpskih čuvara mreže.

Kuljani, kojima je sa klupe više dirigovao glavni finansijer Nikola Džomba nego šef stručnog štaba Radmilo Jovanović, na Marakani su odigrali prepoznatljivo. Bila je to ultradefanzivna, čvrsta, beskompromisna partija i ovog puta je urodila plodom. Jedina dva njihova šuta koja su išla u okvir gola, završila su u mreži!

Hajduk se istom mjerom revanširao Zvezdi za poraz pretrpljen krajem septembra u Kuli. Ovaj tim je prvu i posljednju pobjedu na gostujućim terenima zabilježio još na startu prvenstva - 1:0 protiv Napretka u Kruševcu.

Na drugoj strani, Zvezdina nekada "neosvojiva tvrđava" pala je po treći put u aktuelnom šampionatu. Prvi se na njoj "gostio" Javor, zatim Partizan, a sada i Hajduk, i to u meču koji je sportski direktor Ilija Ivić izričito zahtevao da se pobijedi.
Đuričić je nagovijestio odlično veče kada je u prvih desetak minuta zaustavio šuteve Ognjena Koromana i Nikole Lazetića.

Ipak, u 14. minutu nije mogao da uradi ništa. Ivan Tričkovski je uspio da uposli kapitena Milijaša, koji je sa 12 metara "zakucao" loptu iza leđa Hajdukovog golmana - 1:0. Gostujući fudbaleri su protestovali kod glavnog sudije, smatrajući da se Tričkovski nalazio u ofsajdu.

Vođstvo je trajalo samo deset minuta. Igor Kozoš asistirao je Živanoviću, ovaj je znalački primio loptu između Ibrahima Gaja i Nikole Petkovića, izašao sam ispred Saše Stamenkovića i sa desetak metara ga rutinski savladao - 1:1.

Najbolju šansu do poluvremena propustio je Igor Burzanović, koji je na "drugoj" stativi uklizao na centaršut Ninkova, međutim, Đuričić je skinuo loptu koju su svi na stadionu već vidjeli u mreži!

U 35. minutu je došao red na crveno-bijele da protestuju. Tražili su penal zbog igranja rukom jednog od fudbalera Hajduka u svom kaznenom prostoru, ali isto kao i dva puta u nastavku meča - sudija Dejan Santrač nije intervenisao.

Hajduk je poslije perioda jalove Zvezdine dominacije neočekivano došao do prednosti. "Rezervista" Kasalica bio je na špicu šesnaesterca sa lijeve strane, nije imao kome da centrira, pa se odlučio na udarac. Lopta je pogodila nekog od igrača Zvezde, odskočila o busen (džombu?) i odsjela u donjem desnom uglu - 1:2!

Šanse za crveno-bijele do kraja su imali i propuštali Edgar (67. minut - brani Đuričić), Tričkovski (84. minut - promašio cio fudbal, 90. minut - tukao preko gola sa sedam metara) i ponovo Edgar (pogodio prečku u nadoknadi vremena).

Kada nije mogla to da uradi protiv slabijeg tima, Zvezda će početak proljećnog dijela sezone i gostovanje u Humskoj 1 dočekati sa velikim imperativom pobjede. Inače, zbogom titulo, po drugi put ove sezone.

REZULTATI 17. KOLA:

Crvena zvezda - Hajduk Kula 1:2
(Milijaš 14 - Živanović 24, Kasalica 65)

Vojvodina - Partizan 0:0

Rad - Napredak 2:0
(Ilić 7, Teodorović 49)

Javor - Jagodina 2:1
(Cvetković 43, Račić 52 - Ignjatijević 34ag)

Borac Čačak - OFK Beograd 2:1
(Grahovac 90+1, Stojanović 90+3 - Milovac 60p)

Čukarički - Banat 3:0
(Višnjić 20p, L. Popović 37, Bojović 88)

TABELA: Partizan 37, Vojvodina 34, Crvena zvezda 30, Javor 30, Hajduk 23, Borac 23, OFK Beograd 21, Jagodina 20, Rad 17, Čukarički 16, Banat 16, Napredak 13 bodova.

PAROVI 18. KOLA (21. februara): Partizan - Crvena zvezda, Napredak - Vojvodina, OFK Beograd - Rad, Hajduk - Javor, Jagodina - Čukarički, Banat - Borac.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC