• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaraba iz Sarajeva u Minsk!

Stoper Sarajeva Zdravko Šaraba prelazi u bjeloruski Dinamo iz Minska, sa kojim će potpisati dvogodišnji ugovor.

 Šaraba iz Sarajeva u Minsk! Izvor: MONDO

Dvadesetosmogodišnji defanzivac boravio je pet dana u Minsku, gdje je postigao dogovor sa Slavoljubom Muslinom, koji sa klupe vodi viceprvaka Bjelorusije. Preostalo je da stavi potpis na ugovor početkom 2009. godine u prisustvu predsjednika Dinama, koji je trenutno u Brazilu.

"Imam još nekih ponuda iz Rusije i Irana, ali je 99 odsto izvjesno da ću nastaviti karijeru u Bjelorusiji. Prezadovoljan sam uslovima u Dinamu, koji se plasirao u Kup UEFA. Dobro je što ovu ekipu predvodi trener sa naših prostora, a u njoj je nastupao i Makedonac Ristovski. Od Muslinovog dolaska Dinamo je ostvario osam pobjeda i jedan remi u devet utakmica. Ekipa je mlada i ambiciozna i cilj joj je da naredne sezone osvoji titulu", izjavio je Šaraba za "Oslobođenje".

On je podvukao da se dogovorio sa članom Upravnog odbora Sarajeva Mustafom Dučićem da može napustiti bordo tim kada nađe povoljan angažman u inostranstvu.

"Klub će dobiti skromno obeštećenje. Vrijeme je da riješim egzistencijalna pitanja. U realizaciji inostranog transfera puno mi je pomogao nastup za reprezentaciju BiH u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u Mariboru", dodao je Šaraba, koji je još u karijeri nastupao za slovenački Maribor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC