• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Motivisan da nastavim dalje

Trener jesenjeg prvaka Srbije kaže da je spreman i motivisan da nastavi posao koji obavlja. Najveći žal - poraz od Samdporije.

 Jokanović: Motivisan da nastavim dalje Izvor: MONDO

Veliki broj novinara okupio se u četvrtak u podne u prostorijama FK Partizan, očekujući da će trener crno-bijelih Slaviša Jokanović saopštiti "nešto veliko"...

Ipak, trener jesenjeg prvaka i osvajač "duple krune" u prošloj sezoni, staloženo je pričao o tek završenoj polusezoni i poručio: "Spreman sam i motivisan da nastavim dalje, a na upravi je da odluči da li me i dalje želi i da pronađe najbolje rješenje za klub".

Uoči odlaska na odmor u Španiju, Jokanović je rekao da je, sve u svemu, zadovoljan učinkom fudbalera Partizana proteklih mjeseci, a najveći žal ima zbog poraza od Sampdorije u prvoj utakmici Lige UEFA, kao i za pet bodova koliko je Partizan izgubio u mečevima protiv Javora, Borca i Rada...

"Ne znam da li ste očekivali nešto interesantno kad vas vidim u ovolikom broju...", počeo je Jokanović razgovor sa novinarima, a onda u kratkim crtama rekapitulirao jesenji dio sezone.

"Mogu da budem zadovoljan ovom polusezonom. Odigrali smo 29 utakmica (17 u prvenstvu, 10 u Evropi i dvije u kupu).Bilo je uzleta i padova. I ja, kao i navijači Partizana, očekujem puno od nastavka sezone. Ja sam kao trener motivisan i spreman da nastavim, a uprava je ta koja odlučuje kako dalje", rekao je Jokanović.

Na molbu novinara, Jokanović se osvrnuo i na izjavu jednog od članova uprave crno-bijelih Dragoljuba Vukadinovića, koji je uoči kraja jesenjeg dijela sezone najavio da će Partizan vjerovatno dobiti novog trenera.

"Moj stav je da sve što radi Upravni odbor treba da ostane unutar kuće. Ako UO misli da treba da bude promijenjen trener, onda treba da se sazove sjednica tog tijela i da donese takvu odluku. Malo mi je bilo nelogično da neko iz kluba priča o promjeni trenera 20-ak dana prije kraja sezone. Ja ne vodim klub, ja sam neko ko je trener i ko može da bude smijenjen. Vjerujem da gospodin Vukadinović poznaje fudbal, ali ga znam i ja", rekao je Jokanović i nastavio:

"Mogao bih i ja tako da pitam upravu zašto mi nije obezbijeđen ostanak Jovetića, Ljajića i Tošića ili zašto nisu obezbijedli 15 miliona evra, jer meni kao treneru nije u interesu da mi igrači odlaze. Ja to, naravno, neću uraditi, jer se to rješava unutar kluba i svjestan sam kako klubovi preživljavaju ovde, ali isto tako očekujem i da se pitanje trenera ne rješava u jednoj kancelariji".

Bilo je najava da će Upravni odbor u četvrtak prije podne održati sjednicu, ali nje nije bilo. Jokanović je rekao da će biti na raspolaganju poslije odmora u Španiji i ponovio da je on "spreman i motivisan da nastavi tamo gdje je stao i da trpi i kritike i pritisak".

"Ili ću da budem trener ili ću da gledam Partizan sa tribina. Snalazim se u obe uloge i obe su mi drage. Ne pravim dugoročne planove, niti razgovaram sa drugim klubovima. Ne znam šta ću sutra raditi, mene interesuje samo Partizan", bio je odgovor Jokanovića na pitanje da li sebe vidi kao trenera i poslije odlaska iz Partizana kada za to dođe vrijeme.


NEOČEKIVAN POKLON OD ZVEZDE

Prema riječima Jokanovića, Partizan će se sigurno pojačati u zimskom prelaznom roku, a interesantni su i neki igrači iz domaćeg prvenstva.

O tome zašto neki igrači nisu dobijali više prilika da igraju, kao recimo Aleksis Ngambi koji je odlično odigrao u Novom Sadu, Jokanović je rekao da je on trener, da je svaki dan na treninzima i da on odlučuje, kao i da stoji iza svih odluka.

Takva je bila i ona da kapiten Nenad Đorđević odigra nebitnu prijateljsku utakmicu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu, na kojoj se povrijedio i nije mogao da bude u ekipi protiv Sampdorije. "Povrede su sastavni dio fudbala. Kada se dese zapitate se da li vam je to uopšte trebalo...", dodaje Jokanović.

Jokanović kaže da ne može da obeća trofeje na kraju sezone, ali je svjestan da se ciljevi Partizana ne mijenjaju. "Da obećam trofeje ne mogu, ali sam spreman i motivisan", podvukao je.

Poklon od Crvene zvezde, koja je izgubila od Hajduka i vratila Partizan na velikih sedam bodova razlike, i za Jokanovića je bio neočekivan.

"Kad sam ja bio igrač obilježavale su se i ove jesenje titule, iako su one potpuno nebitne. Sada vidim da je potpuno normalno da Partizan bude jesenji prvak i postoji određeno nezadovoljstvo što je razlika tri boda (nad Vojvodinom) i sedam (nad Zvezdom). Ova razlika nad komšijama me neće ponijeti", ističe Jokanović.

Upitan koga vidi kao većeg rivala za titulu - Vojvodinu ili Crvenu zvezdu, Jokanović je odgovorio: "Tabela sve govori. Vojvodina je naš najveći rival, a potom slijede Zvezda i Javor...".

Jokanović nije promijenio mišljenje o nagradi za najboljeg trenera godine koju mu je dodijelio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na prijedlog struke. "Ne bih želio nikoga da uvrijedim, niti da omalovažim, ali neprijatno bi mi bilo da uzmem tu nagradu, poslije svega što sam rekao. Ostajem pri svom stavu. Vidim da se priča o i mom kolegi iz Javora (Radovanu Ćurčiću) kao nekome ko je tu nagradu zaslužio. I ja dižem obe ruke za njega! On radi na mnogo težem mjestu od mene, u mnogo težim uslovima od mene i sa, objektivno, manje kvalitetnim igračima nego što ih imam ja".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC