• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Dudićev transfer je čist kao suza!

Dragan Džajić, preko svojih advokata, poručio da je transfer Ivana Dudića iz Zvezde u Benfiku bio potpuno čist i da je UO kluba aminovao prodaju.

 Džajić: Dudićev transfer je čist kao suza! Izvor: MONDO

Advokatski tim Dragana Džajića odlučno je negirao tvrdnje da je bivši predsjednik FK Crvna zvezda učestvovao u malverzacijama u vezi sa transferom Ivana Dudića u portugalsku Benfiku i dostavio je javnosti zapisnik sa sjednice Upravnog odbora kluba koji je odlučivao o prodaji tog igrača.

Povodom informacija u medijima da će policija podnijeti novu krivičnu prijavu protiv Džajića, ali i fudbalskog menadžera Ranka Stojića zbog tog transfera, advokatski tim je istakao da je ta vijest "plasirana sa ciljem da izazove senzacionalizam" i da se u javnosti stvori uvjerenje da je Džajić zloupotrebio položaj.

Pojedini beogradski mediji objavili su u srijedu da će policija podnijeti krivične prijave protiv Džajića i Stojića jer su predstavili kao da je Dudić prodat za sedam miliona maraka, a od toga su dva miliona maraka uplatili na račun kluba, a ostalih pet miliona "prikrili".

U odgovoru Džajićevog advokatskog tima kategorički se odbacuju takve tvrdnje i ističe da je "ukupna vrijednost transfera Ivana Dudić u Benfiku četiri miliona maraka, od čega klubu pripada dva miliona, a druga dva miliona igraču".

U transferu je učestvovala agencija "Pro Agency" čiji je vlasnik Ranko Stojić, inače nekadašnji golman Partizana, a sada vlasnik FK Rad.

Advokatski tim dostavio je i kopije zapisnika sa sjednice Upravnog odbora Crvene zvezde održane 20. maja 2000. godine, zapisnik o sporazumnom raskidu ugovora Zvezda i Dudića overenog u Fudbalskom savezu Beograda, kao i dvije kopije potvrde "Pro Agency" da je realizovala transfer Dudića (sa potpisima Stojića i predsjednika Benfike Žoa Vale Azeveda).

Nije naznačeno koliko je menadžerska agencija Ranka Stojića dobila za učestvovanje u realizaciji transfera.

"Činjenice i dokazi na koje se pozivamo u ovom saopštenju, dokazuju da je Džajić u potpnosti, saglasno svojim ovlašćenjima koje je imao kao službeno i odgovorno lice FK Crvena zvezda, postupio u najboljem interesu kluba, da je konačnu odluku i transferu donio Upravni odbor kluba, da su sve okolnosti u vezi sa transferom Dudića bile poznate nadležnim organima Zvezde, Fudbalskom savezu i igraču", ističe advokatski tim Dragana Džajića.

Pravni zastupnici nekadašnjeg direktora i predsjednika Zvezde poručili su da će on "pred svakim nadležnim državnim organom objasniti svoje učešće u vezi sa transferom fudbalera Ivana Dudića u uvjerenju da će svako stručan i dobronamjeran razumjeti da ne postoje nikakve protivravnosti u njegovom konkrektnom činjenju ili nečinjenju povodom tog transfera i da se radilo o potpuno legalnom pravnom poslu u kojem nikome nije nanijeta šteta".

Džajić, bivši finansijski direktor Zvezde Vladimir Cvetković, kao i bivši funkcioner tog kluba Miloš Marinković, uhapšeni su 5. februara i u pritvoru su proveli pet mjeseci pod sumnjom da su učestvovali u malverzacijama sa transferima drugih bivših fudbalera Crvene zvezde.

Protiv njih je 7. februara pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion evra u transferu fudbalera Gorana Drulića u španski klub Real Saragosa, 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a zatim i zbog prisvajanja milion dolara od transfera Perice Ognjenovića u madridski Real.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio je i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak, protivpravno prisvojili dva miliona evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC