• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kačar za MONDO: Bože, koliko griješim...

"Kada gledam snimak utakmice koju sam igrao, često se zapitam: 'Bože, da li je moguće da sam ovoliko griješio?' Možda sam i previše samokritičan".

 Kačar za MONDO: Bože, koliko griješim... Izvor: MONDO

Lijepo djeluje kroz srpsku prizmu – višemilionski transfer u klub iz jedne od najjačih evropskih liga, život u zapadnoevropskoj metropoli... Međutim, put do zvijezda nije uvijek posut ružama.

A, Gojko Kačar sada jeste zvijezda. Nekadašnji univerzalac Vojvodine, a sada uzdanica berlinske Herte, mlade i A reprezentacije Srbije prošao je mnogo toga od kada je u januaru prvi put napustio porodicu i otisnuo se u "bijeli svijet".

"Na početku mi nije bilo lako, prvi put sam se odvojio od kuće, a svakome je teško kada je sam. I tresla me je nostalgija. Tada su mi mnogo pomogli saigrači Marko Pantelić i Džo Šimunić", počeo je Gojko Kačar priču za MONDO.

Prošlo je skoro godinu dana i momak sada već igrao "kao mator".

"Sada mi je mnogo lakše, trenutno mi je ovdje sestra sa porodicom. Uglavnom nikada nisam sam, obično mi je neko u posjeti. Lijepo mi je, navikao sam se na život u Njemačkoj. Berlin je veliki i lijep grad, centar kulture, umjetnosti i sporta".

I na sportskom polju mu cvjetaju ruže. Herta je uoči poslednjeg jesenjeg kola na diobi četvrtog mjesta sa Hamburgom, bod iza Leverkuzena, a četiri iza Hofenhajma i Bajerna.

Eventualnom pobjedom u subotnjoj utakmici, Berlinci bi preko zime mogli da maštaju i o ulasku u borbu za titulu. Pogotovo što dočekuju Karlsrue, 15. tim na tabeli Bundeslige.

"Niko ovdje ne razmišlja o tituli, svi gledaju samo narednu utakmicu. Ne bih se složio da je Karlsrue lak protivnik, jer otkako sam došao u Hertu, nismo odigrali nijednu laku utakmicu. Mučimo se i sa Bajernom i sa Kotbusom. Ekipe su izjednačene po kvalitetu, iz kola u kolo ekipe ulaze u duele sa sto odsto koncentracije. Ipak, nadam se da ćemo prvi dio prvenstva završiti pobjedom".

Herta ne blista u Ligi UEFA. Za plasman u narednu rundu neophodan joj je trijumf na gostovanju Olimpijakosu u poslednjem kolu.

"Moramo da pobijedimo u Atini da bismo išli dalje. U svaku utakmicu ulazimo da bismo pobijedili, a koliko je to realno, vidjećemo u četvrtak. Nismo ni do sada igrali loše, ali nam je u pojedinim momentima nedostajala sreća".


JOŠ 15 BODOVA DO JUŽNE AFRIKE

Ipak, čak i eliminacija iz evropskog takmičenja ne bi uzdrmala ekipu.

"Nije tragedija. Nijemcima su Liga šampiona, pa čak i Bundesliga daleko značajniji od Kupa UEFA. To se vidi i po broju gledalaca, mnogo je veće interesovanje za prvenstvene utakmice".

Bliži se Nova godina. Vrijeme je za sumiranje utisaka iz 2008. Kačar ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Godinu na izmaku pamtiće po sjajnim partijama naročito u dresu berlinskog kluba.

"Osjećam da napredujem, ali takođe osjećam i da mogu još bolje. U početku sam previše respektovao igrače u Njemačkoj, ali sam se opustio. Sada sam u dobroj formi, ušao sam u svoj ritam, vjerujem u sebe i nikoga se ne bojim. Biće i bolje, samo zdravlje da me posluži".

Kačar je još u Vojvodini igrao na različitim pozicijama u timu. Bio je štoper, vezista i napadač. U Herti je zadužen za sredinu terena, a opšti utisak je da ima nevjerovatan instikt za gol i da je uvijek blizu lopte.

"Sve je to relativno. Kada gledam snimak utakmice koju sam igrao, često se zapitam: 'Bože, da li je moguće da sam ovoliko griješio?' Možda sam i previše samokritičan. Moguće je da kada ljudi u Srbiji gledaju Hertu, odnosno Marka i mene, nisu u potpunosti objektivni kao i ja kada gledam nekog srpskog sportistu. Uvijek mi je on 'broj jedan', pa tek onda svi ostali".

Ne može, ipak, da porekne da je stalno u epicentru dešavanja na terenu.

"Volim da sam blizu lopte, da odlučujem. Najviše povjerenja imam u sebe".

Selektor "orlova" Radomir Antić ozbiljno računa na 21-godišnjeg igrača Herte. Na pitanje koliko nedostaje Srbiji za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, Kačar je kao iz topa odgovorio:

"Još 15 bodova", osmjehnuo se i dodao:

"Naravno, šalim se. Dovoljno je da na kraju kvalifikacija imamo 21 ili 22, što znači da nam nedostaje još 12, 13 bodova. Kako prolazi vrijeme i mi igrači i javnost u Srbiji smo sve ubjeđeniji da je taj cilj realan. I svi sa nestrpljenje iščekujemo novo okupljanje", zaključio je Gojko Kačar.

(R. Jakšić – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC