• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žilić za MONDO: Zid ćutanja u Rijeci!

Nakon nekoliko sezona na Kantridi, nekadašnji prvi golman Rijeke Dragan Žilić muku muči da dobije novac koji mu duguje ovaj klub.

 Žilić za MONDO: Zid ćutanja u Rijeci! Izvor: MONDO

Kada je Dragan Žilić 2005. godine došao u Rijeku, postavši prvi Srbin u hrvatskom fudbalu (poslije rata), sačekali su ga problemi nacionalističke prirode...

Poslije nekoliko godina na Kantridi, probleme mu stvara uprava zbog neizmirenih dugovanja.

Fudbalski klub Rijeka, srpskom golmanu nije isplatio od marta mjeseca zarađeni novac iako je to po ugovoru, koji Žilića veže do ljeta 2009. godine, bio dužan da napravi.

"Pokušao sam da razgovoram sa rukovodstvom Rijeke, međutim oni su se oglušili na moje zahteve. Naišao sam na zid ćutanja na Kantridi", rekao je pomalo ogorčeno Žilić za MONDO.

Prema njegovim riječima, s obzirom da je sa hrvatskim prvoligašem potpisao "lijep" finansijski ugovor, za devet mjeseci, koliko nije primio ni dinar/kunu/evro, akumulirala se poprilična svota novca.

"Najgore od svega je što se iskreno plašim da oni uopšte nemaju namjeru da izmire svoje zakonske obaveze... Nisam naravno na kraj srca, zavolio sam ovaj klub, bilo mi je jako lijepo na Kantridi u proteklih nekoliko sezona, daću im još vremena, ali ako to ne učine u nekom razumnom roku, biću primoran da se obratim nadležnim institucijama".

Žiliću, takođe nije jasno zašto je cijelu polusezonu u HNL-u presjedio na klupi, iako su se treneri mijenjali. Od dolaska Zlatka Dalića na klupu Riječana, Žilić više nije bio starter. Tako je bilo sve do danas, iako je Dalića naslijedio Robert Rubčić, bivši sportski direktor kluba.

"Iskreno, nemam pojma zašto nisam odigrao nijedan meč u polusezoni. Vrijedno sam trenirao, radio, ali eto, treneri su šansu dali Velimiru Radmanu", dodao je Žilić.

O budućim planovima, Žilić nije želio da priča dok ne riješi situaciju sa Rijekom, ali je naveo da su za njegove usluge zainteresovani klubovi od istoka do zapada Evrope, ali ne i iz Srbije!

"Nikakavih ponuda iz Srbije nisam imao, ali ne brinem se... Nekoliko inostranih klubova je ozbiljno zagrizlo, ali ne mogu da vam otkrivam imena".

Žigića su posebno obradovali posljednji uspjesi reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi zbog kojih je poslije nešto više od pola godine promijenio mišljenje.

"Ne znam da li je isključivo zaslužan selektor Radomir Antić, ali njegov dolazak izazvao je pozitivan šok među igračima. Ako ovako nastave, uz malo sreće, ići će na Svjetsko prvenstvo i to sa prvog mjesta u grupi", rekao je Žilić u razgovoru za MONDO.

(N. Šatara, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC