• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - najjača karika ove jeseni

Srpska fudbalska jesen protekla u znaku Partizana i njegovih stranaca, ali takođe u znaku ivanjičkog Javora, kao i potresa u Crvenoj zvezdi..

 Partizan - najjača karika ove jeseni  Izvor: MONDO


Statistički gledano, Partizan je po svim parametrima bio najjača karika u domaćem fudbalu od avgusta do decembra.

Ostvario je najviše pobjeda (11), najmanje poraza (dva), dao najviše (32) i primio najmanje golova (osam). Crno-bijeli su bili najuspješniji kao gosti (17 bodova), a po učinku na svom stadionu su drugi sa 20 bodova, pet manje od "najnegostoljubivije" Vojvodine. Novosađani su, doduše, odigrali meč više kao domaćini.

Najbolje ocijenjeni igrač u prvom dijelu šampionata bio je Almani Moreira, čije su bravure dizale na noge navijače Partizana. Jedan od golova koje je dao Jagodini naći će se u konkurenciji za najljepši ove sezone. Njemu uz rame je Lamin Dijara, najbolji strijelac Jelen Superlige sa 11 golova.

Interesantno je da je Partizanu ove jeseni sviran samo jedan penal (promašen), a najvećim rivalima za titulu, Vojvodini pet (iskorišćena dva) i Zvezdi četiri (iskorišćena tri).

I još jedan zanimljiv podatak - rivalima Partizana, Vojvodine i Zvezde nije sviran nijedan penal, dok su protiv Javora, koji ima isti broj bodova kao Zvezda, svirana tri jedanaesterca i sva tri su iskorišćena!

Velika boljka srpskog fudbala - neefikasnost, nije izliječena ni ove jeseni. Prosjek 17 kola je 2,11 golova po meču, što je za 0,15 golova manje nego prethodne sezone.

Po jednom parametru, međutim, Partizan nije bio najbolji ove jeseni.

Statistika kaže da je Crvenu zvezdu gledalo ukupno 58.500 gledalaca, na drugom mjestu je Napredak (31.500), a Partizan je tek treći (30.504). Naravno, Zvezdi u prilog ide to što je bila domaćin "vječitog derbija".

U poređenju sa sezonom 2007/08, posjeta superligaškim mečevima je neznatno porasla. Na 101 utakmici ove jeseni okupilo se 238.104 gledalaca, odnosno 14.006 po kolu ili 2.357 po jednom meču (u prethodnom šampionatu prosjek je bio 2.320).

Najviše gledalaca bilo je, naravno, na utakmici Crvena zvezda - Partizan (30.000), a najmanje u 15. kolu, kada je na šest stadiona ukupno bilo 8.800 ljubitelja fudbala.

Kao što je već običaj, mnogi treneri su platili "glavom" lošu formu i rezultate svojih ekipa.

Šefove struke tokom jeseni su promijenili: Zvezda (otišao Zdenjek Zeman, došao Čedo Janevski), Vojvodina (otišao Dragoljub Bekvalac, naslijedio ga Dragan Radojičić), Rad (Marko Nikolić umjesto Aleksandra Janjića), Borac (otišao Neško Milovanović), Banat (smijenjen Saša Nikolić) i Čukarički (Dragoslav Stepanović poslat na "godišnji odmor"), a Napredak je blizu odluke da smijeni Jovicu Škora...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC