• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Hal i Totenhem za Čelsijev ćar

Hal izvukao bod u Liverpulu (2:2), a Totenhem kod kuće sa Mančesterom (0:0), što ide na ruku drugoplasiranom Čelsiju.

 PREMIJER: Hal i Totenhem za Čelsijev ćar  Izvor: MONDO

Fudbaleri Mančester junajteda nisu uspjeli da u poslednjem meču subotnjeg programa 17. kola Premijer lige osvoje sva tri boda na Vajt Hart Lejnu (0:0) čime su propustili priliku da se dodatno približe vodećem Liverpulu i Čelsiju.

Iako su "crveni đavoli", bili bolji rival od Totenhema, domaćin je ipak zasluženo izborio peti remi ove sezone i krenuo prema sredini tabele.

Napad gostiju bio je vrlo raspoložen, smjenjivali su se ataci Karlosa Teveza, Kristijana Ronalda i Dimitra Berbatova, koji je bio posebno motivisan zbog činjenice da prvi put nastupa protiv bivšeg kluba, ali su mreže ostale netaknute poslije prvih 45. minuta.

Početkom nastavka, u 54. minutu, najbolji fudbaler planete u prethodnoj godini - Ronaldo sjajno je pogodio mrežu nakon kornera Majkla Kerika, ali je pogodak poništen jer je Portugalac rukom primirio loptu.

Ekipa Herija Rednapa takođe je imala svoje prilike, posebno je bila odlična šansa iz 84. minuta, kada je poslije kontranapada šutirao Luka Modrić, ali je njegov udarac završio tik iznad prečke gostiju sa Old Traforda.

Odlični golman Totenhema Eurelio Gomeš u 90. minutu spasio je bod svom timu, skinuvši fantastičan slobodnjak rezerviste Rajana Gigsa, čiji su "suvi list" svi na stadionu već vidjeli na mjestu gde se spajaju prečka i stativa!

Hal siti remizirao je u Liverpulu (2:2), što ide na ruku drugoplasiranom Čelsiju, koji u nedelju dočekuje Vest Hem, i ukoliko pobijedi preskočiće tim Rafe Beniteza na prvom mjestu prvenstvene tabele.

Pol Mekšejn doveo je goste u vođstvo u 12. minutu, da bi samo deset minuta kasnije Hal potpuno šokirao "Enfild". Džejmi Karager je lagani centaršut Bernarda Mendija sproveo u vlastitu mrežu - 0:2!

Vidjevši da je đavo odneo šalu, kapiten Liverpula Stiven Džerard uzvratio je poslije samo dva minuta, da bi zatim i na asistenciju Josija Benajuna zakucao loptu pod prečku - 2:2.

U nastavku utakmice ekipa Fila Brauna se odlično branila iako je domaćin imao nekoliko odličnih prilika.

Najzreliju je propustio Finac Sami Hipija u 58. minutu, kada je odlično šutirao glavom poslije ubacivanja iz ugla, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Četi Rafe Beniteza ovo je pet remi, dok su gosti zabilježili jedan više.

U derbijima začelja domaćini nisu imali milosti. Sanderlend je na stadionu "Svjetlosti" deklasirao Vest Bromvič Albion 4:0, a ubjedljiv je bio i Vigan, protiv Blekburna - 3:0.

Ništa bolje nije prošao ni Bolton u Birmingemu kod Aston Vile (4:2), iako su Vonderersi prvi stigli do prednosti. Međutim, četa Martina O'Nila ubacila je u višu brzinu i prvenstveno zahvaljujući dvostrukom strijelcu Gabrijelu Agbonlahoru stigla do visokog trijumfa.

Jedinu gostujuću pobjedu u subotu popodne ostvario je Everton i to golom u 90. minutu, jedinim na utakmici, protiv Mančester sitija, dok su Stouk siti i Fulam odigrali bez golova.

U premijernom meču 17. kola Premijer lige nije bilo pobjednika na „Riversajdu" - Midlzbro-Arsenal 1:1.

Gosti su bolje otvorili meč i preko Adebajora došli u vođstvo.

"Skraćeni korner" je precizno izveo Sesk Fabregas, a najviši u skoku na petercu bio je Adebajor, koji je postigao sedmi ovosezonski pogodak, kojim se izjednačio sa Van Persijem na vrhu timske liste strijelaca.

Domaći tim je do izjednačenja stigao preko Žeremi Aliadijera. Igrač koji je u Arsenalu proveo sedam godina postigao je pogodak glavom u padu poslije asistencije Turčina Sanlija Tunčaja.

U drugom dijelu meča obe ekipe imali su prilike , ali je ostao rezultat iz prvog poluvremena.

Premijer liga, 17. kolo:

Midlzbro - Arsenal 1:1
/Aliadier 29, - Adebajor 16/

Aston Vila – Bolton 4:2
/Agbonlahor 25, 68, Dejvis 40a, Jang 78 – Elmander 17, Dejvis 86/

Liverpul – Hal 2:2
/Džerard 24, 32 – Mekhejn 12, Karaher 22a/

Sanderlend - VBA 4:0
/Džons, 23, 24, Rid 40, Sise 47p/

Mančester siti - Everton 0:1
/Kejhil 90/

Stouk siti - Fulam 0:0

Vigan - Blekburn 3:0
/Heski 10, Valensija 12, Katermol 77/

Totenhem-Mančester junajted 0:0

Nedelja:

Portsmut - Njukasl 14.30
Čelsi - Vest Hem 17.00

TABELA: Liverpul 38, Čelsi 36 (-1), Mančester junajted 32 (-1), Aston Vila 31, Arsenal 30, Hal 27, Everton 25, Portsmut 23 (-1), Vigan 22, Fulam 21 (-1), Bolton 20, Midlzbro 20, Stouk 20, Totenhem 19, Mančester siti 18, Vest Hem 18 (-1), Sanderlend 18, Njukasl 16 (-1), Blekburn 13, VBA 12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC