• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Di Vajo za Mihin prvenac

Mihajlović zabilježio prvu pobjedu u samostalnoj trenerskoj karijeri. U spektakularnom drugom poluvremenu Bolonja deklasirala Torino - 5:2 (0:1).

 SERIJA A: Di Vajo za Mihin prvenac Izvor: MONDO

To je prvi trijumf Bolonje poslije osam utakmica i prva pobjeda Siniše Mihajlovića nakon pet remija, koje je ekipa zabilježila otkako je on na kormilu. Crveno-plavi su ovom "trojkom" uspjeli da prestignu čak tri tima na tabeli, makar do nedelje i preostalih utakmica 16. kola Serije A.

Kao i u prethodnim mečevima, Bolonja je morala da juri rezultat.

Cijelo prvo poluvrijeme prošlo je u dominaciji Torina. "Bikovi" su došli u vođstvo već u šestom minutu preko Baronea, koji se poslije auta najbolje snašao u šesnaestercu domaćih. Torino je priprijetio još u par navrata preko Natalija, Amoruza i Bjankija, ali je sjajni Antonjoli odličnim intervencijama sačuvao mrežu Bolonje.

Mihajlović je umjesto umornog Koelja u igru uveo Volpija na startu drugog poluvremena i to mu se isplatilo poslije samo tri minuta. Volpi je izjednačio poslije kontranapada i duplog pasa sa Di Vajom.

To je bila samo najava goleade na stadionu "Renato Dalari".

Torino je drugi put došao u vođstvo preko Abatea u 52. minutu, ali su crveno-plavi izjednačili praktično u sledećem napadu. Svoj deseti gol u sezoni postigao je Di Vajo, koji je poslije karambola u šesnaestercu Torina zakucao loptu u mrežu.

U 62. minutu je Di Vajo donio prvo vođstvo Bolonji, poslije kontranapada lako nadmudrivši Kolomba. Ekipa Torina je tada počela da gubi kontrolu što su domaćini znalački iskoristili.

Prvo je golman Sereni izgubio loptu poigravajući se sa Bernaćijem ispred svog gola, a zatim ga je i srušio. Igrač nad kojim je načinjen prekršaj je i izveo najstrožu kaznu i postigavši prvenac u dresu Bolonje.

U 78. minutu, poslije još jedne kontre domaćih, Pratali je napravio prekršaj za crveni karton i - ponovo jedanaesterac. Tačku na pobjedu Bolonje stavio je svojim trećim pogotkom na utakmici Marko Di Vajo.

Napoli je u subotu uveče lagano slavio protiv Lećea.

Napolitanci sada na kontu imaju 30 bodova, koliko na diobi drugog mjesta imaju i Juventus i Milan, koji će u nedelju uveče odigrati još jedan "derbi Italije".

Serija A, 16. kolo:

Bolonja - Torino 5:2
(Volpi 48, Di Vajo 55, 62, 79p, Bernaći 68p - Barone 7, Abate 53)

Napoli - Leće 3:0
(Hamšik 11, Pacijenca 42, Denis 65)

Nedelja, 15.00:

Udineze - Lacio
Ređina - Sampdorija
Palermo - Sijena
Inter - Kijevo
Đenova - Atalanta
Fiorentina - Katanija
Roma - Kaljari
Juventus - Milan 20.30
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC