• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninić i Delić odbranili titule svjetskih šampiona

Goran Delić i Draženko Ninić odbranili titule svjetskih šampiona. Ninić bolji od Slovaka Petera Fiale, a Delić od Marka Hajnihena iz Njemačke.

 Ninić i Delić odbranili titule svjetskih šampiona Izvor: MONDO

U prepunoj banjalučkoj dvorani Borik, na spektakularnoj "Noć šampiona" u subotu uveče, banjalučki šampion serijom udaraca razbucao je rivala već u drugoj rundi, bacivši ga tri puta na pod. U trećoj rundi samo je dokusurio grogiranog Slovaka, koji je morao da preda meč.

"Presrećan sam, iskoristio sam svoje najbolje vrline... Vidio sam u drugoj rundi da je ozbiljno uzdrman, što sam znalački upotrijebio da meč privedem kraju. Zaista ne mogu da opišim koliko sam zadovoljan i sretan što je šampionski pojas ostao u mojim rukama. Hvala publici koja je došla u velikom broju da me podrži, ovo je njihova titula i poručujem da će pojas još 100 godina ostati u Banjaluci i republici Srpskoj", rekao je Ninić poslije meča za MONDO.

Ovo će Niniću 28. meč u karijeri, a 22 trijumf. Pet puta je upisao poraze, a dok su dva meča završena neriješenim rezultatom.

Bokser Goran Delić titulu u kruzer kategoriji u UBO federaciji odbranio je protiv njemačkog boksera Marka Hajnihena, koji je bio prvak svoje zemlje 2004. godine. Za razliku od Ninićevog meča koji je bio izuzetno dinamičan, duel Delića i Hajnihena ličio je na meč fudbalske Serije A kada obe ekipe idu na remi. Tokom svih 12 rundi nijedan od boksera nije ozbiljnije uzdrmao protivnika. Na kraju je za nijansu bio konkretniji Delić i odlukom sudija 3:0 pobijedio i ostao neporažen u svih 17 mečeva u profi karijeri za veliko slavlje preko četiri ipo hiljade gledalaca u Boriku.
„ Presrećan sam što sam odbranio titulu. U posljednjoj rundi nisam mogao zadati udarac protivniku pošto sam povrijedio lijevu ruku. Bilo je dosta teško izdržati svih 12 rundi, ali sam na kraju uspio. Ovo mi je jedan od najtežih mečeva u karijeri jer je na drugoj strani bio stvarno veliki protivnik. I on je kao i ja lijevoruk tako da je to bila dodatna otežavajuća okolnost, ali na kraju sam uspio“, rekao je novinarima poslije meča Goran Delić.

Prije mečeva Delića i Ninića vidjene su još četiri kvalitetne borbe. Svakako najznimljiviji je bio ogled izmedju dama Sanje Samardžić iz BIH i Valentine Petrove iz Bugarske. Na kraju je odlukom sudija 3:0 slavila domaća takmičarka. Glavna nada banjalučkog kik boksa Denis Marjanović je prekidom u prvoj rundi „razbio“ Mersada Mulića iz Zenice i u boks meču Nikola Sjekloća iz Crne Gore je na poene dobio Josipa Jelušića iz Hrvatske. Osim boksa publiku je na noge digao i nastup srpske folk zvijezde Jelene Karleuše koja je nastupila u dva navrata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC