• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janjoš novi trener Sarajeva

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Mehmed Janjoš u ponedeljak će zvanično biti imenovan za trenera "bordo" tima.

 Janjoš novi trener Sarajeva Izvor: MONDO

Janjoš će na klupi sarajevskog kluba naslijediti Husniju Arapovića, koji je po završetku jesenjeg dijela Premijer lige BiH, podnio ostavku.

Potpredsjednik Sarajeva Mensud Bašić potvrdio je da je sa Janjošem postignut dogovor.

"U ponedjeljak ćemo ozvaničiti odluku da je Mehmed Janjoš novi trener Sarajeva. To je bio naš prioritet nakon što je klupu napustio Arapović. S Janjošem smo razgovarali i postigli dogovor o saradnji na dvije i po godine. Uslovi koje je stavio pred nas bili su prihvatljivi i lako smo pronašli zajednički jezik", rekao je Bašić za "Nezavisne novine".

Osim izbora novog trenera, rukovodstvo tima sa Koševa planira i nekoliko pojačanja, kako bi nadomjestili odlaske Admira Raščića, Emira Obuće i drugih. Prema riječima Bašića, nije riječ o rasprodaji tima.

"Mnogi pričaju da rasprodajemo tim. Naprotiv, nije riječ ni o kakvoj rasprodaji, nego o realizaciji veoma dobrih transfera. Ne prodajemo igrače tek tako. Za njih smo postavili određene novčane iznose kao obeštećenje i s tim novcem ćemo stabilizovati našu finansijsku situaciju, ali i dovesti adekvatne zamjene. Transfer Admira Raščića je već realizovan, kao i prelazak Harisa Handžića u poljski Leh Poznanj. Emiru Obući smo dozvolili da ode u Iran. S druge strane u petak smo potpisali dvogodišnji ugovor s Farukom Ihtijarevićem, kojem je istekla suspenzija iranskog saveza, a vrlo blizu dolaska u Sarajevo je i Admir Aganović, mladi reprezentativac BiH", podvukao je Bašić.

Sarajlije se poslije prvog dijala prvenstva nalaze na petom mjestu sa 23 boda, čak 12 manje od prvaka jeseni - mostarskog Zrinjskog.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC