• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kiksnuo i Čelsi!

Čelsi samo remizirao protiv Vest Hema (1:1) i ispustio priliku da se domogne vrha tabele u engleskoj Premijer ligi.

 PREMIJER: Kiksnuo i Čelsi! Izvor: MONDO

Fudbaleri Čelsija propustili su priliku da se domognu liderske pozicije na tabeli engleske Premijer lige, jer nisu uspjeli da savladaju Vest Hem u poslednjoj utakmici 17. kola – 1:1.

Ekipa Luisa Felipea Skolarija od starta je žustro krenula pošto je u dvoboj sa gradskim rivalom ušla sa velikim imperativom pobjede. Zbog kiksa Liverpula u subotu, sa eventualna tri boda, "plavci" bi se osamili na vrhu tabele, ali su gosti poslije pet godina posta napokon prekinuli negativnu tradiciju u dvobojima sa Čelsijem.

Do nedeljnog meča na "Stemford Bridžu", poslednji uspjeh Vest Hema kreirao je Italijan Paolo di Kanio u sezoni 2002/03, kada su "čekićari" oba puta slavili u prvenstvu, a na kraju ispali u niži rang.

Četa Đanfranka Zole, koji je prvi put vodio Vest Hem protiv kluba u kojem je za sedam godina (1996 - 2003) stekao status legende, odlično je parirala favorizovanom domaćinu, i prva stigla do prednosti golom Krega Belamiju u 33. minutu.

Velšanin je grudima odlično primirio loptu Marka Nobla, potom je odapeo projektil, koji je odsjeo u mreži Petra Čeha - 1:0.

Međutim, Čelsi u svojim redovima ima prvog golgetera šampionata – Nikolasa Anelku, koji je u 50. minutu poravnao rezultat. Akciju je započeo Didije Drogba, odigravši dupli pas sa Frenkom Lampardom, koji je takođe iz prve uposlio Francuza, gurnuvši mu loptu u for na sedam, osam metara. Anelka ovakve prilike rijetko propušta zbog čega i jeste lider liste strijelaca sa 14 golova - 1:1.

Gosti se nisu uplašili poslije izjednačenja, već su nastavili da igraju i u nekoliko navrata, preko Karltona Kola i Belamija ozbiljno priprijetili domaćinu.

Ipak, Čelsi je ukupno gledano bio bliži pobjedi, posebno u u 77. minutu kada je poslije udarca Aleksa, Skot Parker, uz pomoć prečke spasio svoj tim poraza i osigurao bod, koji će mnogo značiti Vest Hemu u borbi za opstanak u elitnom društvu.

U sudijskoj nadoknadi Karlton Kol je imao stopostotnu priliku da potpuno zagorča život Čelsiju, klubu u kojem je ponikao, ali je njegov udarac odlično odbranio Čeh.

U drugoj nedeljnoj utakmici, Njukasl je kao gost slomio Portsmut (3:0) u drugom poluvremenu. Majl Oven načeo je "mornare" u 52. minutu, da bi petnaest minuta prije kraja Obafemi Martins ovjerio tek četvrti ovosezonski trijumf, poslije koga su "svrake" krenule ka nešto sigurnijoj zoni. "Tačku na i", u samom finišu utakmice na "Freton parku" stavio je Deni Gatri.

Premijer liga, 17. kolo:

Portsmut - Njukasl 0:3
/Oven 52, Martins 76, Gatri 89/

Čelsi - Vest Hem 1:1
/Anelka 50 - Belami 33/

U subotu:

Midlzbro - Arsenal 1:1
/Aliadier 29, - Adebajor 16/

Aston Vila – Bolton 4:2
/Agbonlahor 25, 68, Dejvis 40a, Jang 78 – Elmander 17, Dejvis 86/

Liverpul – Hal 2:2
/Džerard 24, 32 – Mekhejn 12, Karaher 22a/

Sanderlend - VBA 4:0
/Džons, 23, 24, Rid 40, Sise 47p/

Mančester siti - Everton 0:1
/Kejhil 90/

Stouk siti - Fulam 0:0

Vigan - Blekburn 3:0
/Heski 10, Valensija 12, Katermol 77/

Totenhem-Mančester junajted 0:0

TABELA: Liverpul 38, Čelsi 37, Mančester junajted 32 (-1), Aston Vila 31, Arsenal 30, Hal 27, Everton 25, Portsmut 23, Vigan 22, Fulam 21 (-1), Bolton 20, Midlzbro 20, Stouk 20, Totenhem 19, Njukasl 19, Vest Hem 19, Mančester siti 18, Sanderlend 18, Blekburn 13, VBA 12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC