• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ARGENTINA: Tri tima u plej-ofu Aperture!

San Lorenco, Boka Juniors i Tigre kroz mini-ligu će rješavati pitanje novog šampiona. River Plata ostala zakucana za dno, ali neće ispasti.

 ARGENTINA: Tri tima u plej-ofu Aperture! Izvor: MONDO

San Lorenco, Boka Juniors i Tigre ostvarili su pobjede u mečevima posljednjeg kola argentinskog Apertura šampionata, tako da su svi završili takmičenje sa istim brojem bodova - po 39.

To znači da će se prvi put u istoriji pitanje prvaka rješavati u plej-ofu u kojem će učestvovati tri ekipe! U narednih deset dana biće organizovana mini-liga, u kojoj će se sastati svako sa svakim.

San Lorenco je kao gost savladao Argentinos Juniorse 1:0, pogotkom Berhesija u osmom minutu.

Tigre, koji za 106 godina postojanja nikada nije bio prvak, pred svojim navijačima je savladao Banfild takođe sa 1:0 (Morel 39), dok je Boka bila bolja od Santa Fea - 3:2 (Figueroa 9, 27, Rikelme 13 - Tores 42, Valdemarin 52).

Kada bi šampiona odlučivala gol-razlika, to bi bio San Lorenco, koji je u pomenutom triju dao najviše i primio najmanje golova. Ali, pravila su drugačija...

Prvak Klauzure, slavna River Plata, u posljednjem kolu je remizirala sa Estudijantesom iz La Plate (1:1), tako da je ostala na poslednjem mjestu, sa samo dvije pobjede iz 19 utakmica.

Najtrofejniji argentinski klub ipak neće ispasti iz lige, pošto se timovi koji napuštaju elitni rang ili idu u plej-aut sa drugoligašima utvrđuju na osnovu trogodišnjeg prosjeka osvojenih bodova.

KONAČNA TABELA: San Lorenco 39, Boka Juniors 39, Tigre 39, Lanus 37, Njuels Old Bojs 31, Arsenal 28, Estudijantes 28, Himnasija 27, Velez Sarsfild 26, Kolon 23, Argentinos Juniors 23, Banfild 23, Rasing 22, Himnasija (J) 21, San Martin 20, Godoj Kruz 20, Urakan 20, Independiente 18, Rozario 15, River 14 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC