• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater: SP 2010. sigurno u Južnoj Africi

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je u Tokiju da će Mundijal 2010. godine sigurno biti održan u Južnoj Africi.

 Blater: SP 2010. sigurno u Južnoj Africi Izvor: MONDO

"Ne postoje plan B, C ili D. Onima koji i dalje sumnjaju, poručujem da će Svjetsko prvenstvo 2010. godine sigurno biti održano u Južnoj Africi. Ponosan sam, jer je to u neku ruku moje čedo. Već 34 godine sanjam da Mundijal dovedem u Afriku i to će se konačno ostvariti", rekao je Blater.

Predsjednik FIFA je početkom godine sam doprinio spekulacijama o mogućoj promjeni organizatora SP, kada je rekao da postoji spreman rezervni plan, ukoliko Južna Afrika ne bude u stanju da na vreme završi sve radove.

Organizatori Mundijala tvrde da će stadioni i kompletna infrastruktura biti završeni prema planu, mada priznaju da radovi i dalje kasne.

"Trenutno malo zaostajemo za planom, ali više se ne postavlja putanje da li će sve biti spremno do početka šampionata", rekao je predsjednik Organizacionog komiteta Svjetskog kupa Dani Džordan.

Odgovarajući na pitanje japanskog novinara da li će gosti smjeti uveče da napuštaju hotele, predstavnici FIFA i Organizacionog komiteta su potvrdili da niko neće imati razloga da se plaši za bezbjednost.

"Bio bi to veoma čudan šampionat ukoliko bi ljudi bili primorani da sjede u hotelskim sobama. Dajte mi vaš broj i ja ću vas odvesti na večeru", odgovorio je Džordan.

Novinari su predsjednika Organizacionog komiteta podsjetili da je zbog najvećeg broja ubistava u svijetu ministar policije u Vladi Južne Afrike nedavno izjavio da je čitava država "polje smrti".

"Tu činjenicu smo imali u vidu i za vrijeme SP, pa će na obezbjeđenju, pored redovnih policijskih snaga, raditi dodatnih 41.000 ljudi", rekao je Džordan.

On je saopštio da je vlada već odobrila 115 miliona dolara kako bi se obezbijedila maksimalna sigurnost svih učesnika i gostiju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC