• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivić: Hoćemo Parkera, Gaj treba da ide

Ko čeka - dočeka. Novinari su konačno dočekali da pred njih stane sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić i odgovori na nagomilana pitanja.

 Ivić: Hoćemo Parkera, Gaj treba da ide Izvor: MONDO

Naravno, ono što fudbalsku javnost u Srbiji najviše zanima, a naročito navijače Zvezde, je ko će pojačati ekipu u predstojećem zimskom prelaznom roku.

"Imam spisak pojačanja koja želim da dovedem, ali čekam da mi kažu sa koliko novca raspolažem. Sve će biti mnogo jasnije poslije sjednice Upravnog odbora", počeo je Ivić.

Upravni odbor će zasijedati u srijedu uveče. "Nemojte misliti da će cifra biti velika. Budžet će biti skroman", nastavio je prvi operativac iz Ljutive Bogdana 1.

Ivić je dodao da ne želi da priča o imenima sa spiska željenih pojačanja, ali je priznao da je Zvezda zainteresovana za Bernarda Parkera, 22-godišnjeg južnoafričkog napadača.

"Gledao sam ga uživo na nekoliko utakmica i posjeduje kvalitet potreban Zvezdi. Međutim, za njega su zainteresovan Panatinaikos i još dva švedska kluba. Bez para nema ništa".

Priznao je i da su u toku pregovori sa banjalučkim Borcem oko 19-godišnjeg defanzivca Ognjena Vranješa, ali nije htio da potvrdi da se pregovara sa čačanskim Borcem oko Darka Lazovića.


"Svaki mladi, talentovani igrač u zemlji je interesantan Zvezdi i svakoga koga budemo mogli, dovešćemo", diplomatski je nastavio Ivić.

Po riječima Zvezdinog sportskog direktora može se zaključiti da u klubu nisu zadovoljni Ibrahimom Gajem i da će tamnoputi štoper sigurno napustiti Beograd.

"Rečeno mu je da treba da menja sredinu. Čim dobijemo ponudu, prodaćemo ga".

Tvrdi da još nijedna ponuda nije stigla na Zvezdinu adresu, da su sve govorkanja i nagađanja. Ipak, jasno je da su kapiten Nenad Milijaš i Ognjen Koroman na izlaznim vratima.

"Svi klubovi sa ovih prostora, a i većina u Evropi, mora da prodaje igrače da preživi. Ni Zvezda se ne razlikuje. Rješenje za takvu situaciju je dovesti bolje igrače, ali to zavisi od finansija".

Na pitanje da li budžet za pojačanja zavisi od eventualne prodaje Koromana, Milijaša i Gaja, Ivić je odgovorio: "Bilo bi krajnje neozbiljno i neprofesionalno čekati prodaju. Ne može tako da se radi. Svi klubovi jure igrače, konkurencija je velika na tržištu, neophodno je imati sredstva da bi se uključio u trku".

Ivić tvrdi da mu se niko ne miješa u posao niti da iko uspostavlja kontakte sa igračima osim njega.
"Ovde treba svako da radi svoj posao i da za svoj rad odgovara. Ne prihvatam miješanje niti ću ikada prihvatiti".

Čedomir Janevski, prema Ivićevoj tvrdnji, ostaje na klupi Zvezde. "Priča da se razgovaralo o njegvoj smjeni su glupost. Zadovoljni smo radom Janevskog, Zvezda igra kvalitetnije".

Nezaobilazna je i tema Ivićeve plate - 25.000 evra. Predsjednik kluba Den Tana je izjavio da mu nije on dao toliku platu, već finansijeri. "Već više od tri mjeseca se piše o tome, a to je nekulturno. Ja imam istoriju, zna se kolika su mi primanja bila u Olimpijakosu. Prvo treba pogledati nečiji rad, a tek onda primanja".

Prašina se u javnosti podigla poslije izjave Petra Krivokuće, klupske legende, koji je objelodanio visinu primanja sportskog direktora. "Ne želim da odgovorim gospodinu Krivokući".

Upitan da li je stvorena loša atmosfera uoči utakmice poslednjeg jesenjeg kola protiv Hajduka, zbog njegove izjave vezane za Nikolu Džombu, Ivić je rekao: "Da sam igrač, to mi ne bi smetalo. Nemam problem sa Džombom, samo želim respekt kakav ja imam prema svakom protivniku. On je na prethodnoj utakmici pokazao da nema poštovanja ni prema klubu, ni prema igračima ni prema navijačima".

Inače, Ivić je pre utakmice sa Hajdukom izjavio da ta utakmica mora da se dobije da se "pokaže Džombi ko je Crvena zvezda". Crveno-beli su izgubili 1:2.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC