• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP KLUBOVA: Kito u finalu, Đavoli ili Gamba?

Prvak Južne Amerike bolji od šampiona zone KONKAKAF. U četvrtak se u drugom polufinalu sastaju Mančester junajted - Gamba Osaka.

 SP KLUBOVA: Kito u finalu, Đavoli ili Gamba? Izvor: MONDO

Šampion Južne Amerike i prvak Ekvadora, Liga de Kito, plasirao se u finale klupskog prvenstva svijeta, pošto je u srijedu pobijedio šampiona zone KONKAKAF, meksičku Pačuku - 2:0.

Utakmica je odigrana u Tokiju u gotovo nemogućim uslovima, jer je svih 90 minuta pljuštala kiša, a Ekvadorci su poveli već u četvrtom minutu, pogotkom argentinskog internacionalca Klaudija Bilera.

Drugi gol pao je u 26. minutu, strijelac je iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca bio Luis Bolanos. Fudbaleri Pačuke žučno su protestovali smatrajući da prekršaj nije postojao, ali glavni sudija nije promijenio odluku.

Bilo je dosta grubosti, pa je arbitar podijelio devet žutih kartona, šest fudbalerima Pačuke, a tri igračima Lige de Kito.

Ekvadorski tim će se u nedeljnom finalu sastati sa pobjednikom drugog polufinala, u kojem će u četvrtak odmjeriti snage Mančester junajted i Gamba Osaka.

Menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson uvjeren je da će iskusni igrači odnijeti prevagu u tom okršaju.

Škotski stručnjak je na konferenciji za novinare u Jokohami istakao da su Pol Skols, Rajan Gigs i Geri Nevil u prošlosti odigrali mnogo važnih utakmica.

"Njihove dosadašnje karijere dovoljno govore. Ovo je velika utakmica i iskustvo može da presudi. Rajan je u klubu 21 godinu, a Geri i Pol po 19 godina. To je zaista izuzetno", rekao je Ferguson.

Aktuelni evropski šampion igraće bez bugarskog napadača Dimitra Berbatova, koji ima grip.

"On je od ponedeljka u krevetu. Ima virus i trenutno se ne osjeća dobro. Ovo je najbolji tim Mančestera sa kojim sam radio u dosadašnjoj karijeri. Žao mi je što na teren mogu da pošaljem samo 11 igrača", dodao je on.

Ferguson je pohvalio odluku FIFA da ekipama na Svjetskom klupskom prvenstvu dozvoli da na klupi imaju 12, umjesto sedam rezervnih igrača.

"Teško je kada morate da pošaljete nekog reprezentativca na tribine. Uvijek je neprijatno kada velikom igraču kažete da vam nije potreban za neku utakmicu. Oni uvijek očekuju da igraju".

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC