• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se valja iza Topčiderskog brda?

Igrači u Srbiji nisu ni krenuli na odmor, a nove priče o fudbalu već su se zahuktale...

 Šta se valja iza Topčiderskog brda? Izvor: MONDO

Naime, javnost u Srbiji već je spremna za proljećni dio prvenstva, budući da bi u redovima, prije svega Partizana i Crvene zvezde, želela da vidi neke nove (ali i stare) igrače.

Vodeći Partizan već se bacio u potragu za pojačanjima. Bivši trener Ljubiša Tumbaković već je preporučio sportskom direktoru Ivanu Tomiću dva stranca, koje je upoznao u Kini. Riječ je o vezisti, Kameruncu Damijenu Ekeziji i napadaču Havijeru Fabijanu iz Brazila.

Kada je riječ o Brazilcima, crno-bijeli već duže vrijeme prate igre "karioke" u ekipi Đorče Petrov, lidera makedonskog prvenstva. Riječ je o visokom napadaču Vašingtonu de Silvi, koji je u Makedoniju stigao prije šest mjeseci i upisao šest pogodaka.

Ipak, Partizan nije izričit da u tome da pojačanja traži među strancima. već duže vrijeme na "skeneru" kluba iz Humske su defanzivac Hajduka iz Kule Branislav Trajković, kao i napadač Rada Brana Ilić, dok se spominje i ime bivšeg kapitena Saše Ilića, člana Salcburga.

Problem oko eventulanog povratka Ilića u redove crno-bijelih mogao bi da bude novac, a moguća saradnja nije isključena ukoliko bi se napravio dogovor o šestomjesečnoj pozajmici.

Partizan, ipak, tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka neće samo pazariti, već je izvjesno da će se i zahvaliti nekim fudbalerima.

Ivan Tomić je, naime, napravio spisak nekolicine igrača koji su slobodni da napuste Humsku, a prvi koji bi mogao da se pozdravi sa crno-bijelima je vezista Đorđe Lazić. Naime, njegov menadžer već se bacio na posao i gotovo izvjesno je da bi Lazić mogao da se preseli u Rusiju.

I u Ljutice Bogdana ista priča. Trener Zvezde Čedomir Janevski sumirajući učinak poslije jesenjeg dijela prvenstva reče da su ekipi potrebna pojačanja na svim pozicijama, klub se zahvalio čak četvorici igrača, a sudeći prema najavama, još nekolicina će napustiti "jato" prije nastavka šampionata.

Prvi na tom spisku je kapiten Nenad Milijaš. Reprezentativac Srbije već je u potrazi za novim angažmanom, a spekuliše se da bi mogao da se preseli u Njemačku. Ognjena Koromana mediji su "selili" i ranije, ali se sada čini da je došlo pravo vrijeme da se pozdravi sa drugovima iz Zvezde, kao i Ibrahim Gaj.

Ipak, neće crveno-bijeli samo prodati igrače, već i kupiti neke poslije Nove godine. Prvi na listi želja su Južnoafrikanac Bernard Parker, kao i Ognjen Vranješ iz banjalučkog Borca, dok je "u igri" i Darko Lazović iz čačanskog Borca.

"Bomba" bi ipak mogla da stigne iz Belgije. Bivši član mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore Miloš Marić, koji sa Genkom ima ugovor do ljeta 2010. godine, prvi je "pik" trenera Janevskog, ali i poznanik Ivića iz igračkih dana u Grčkoj. Marić ne krije da bi volio da zaigra u Zvezdi, tvrdi da su kontakti između belgijskog i srpskog kluba uspostavljeni, ali da sve zavisi od direktora kluba, koji ima posljednju riječ.

Fudbalska lopta će se zakotrljati tek u drugoj polovini februara, ali iza Topčiderskog brda ipak se nešto valja...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC