• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP KLUBOVA: Vidić načeo, Runi "ovjerio" Osaku

Mančester junajted plasirao se u finale Svjetskog klupskog šampionata u Japanu, pošto je pred u Jokohami pobijedio Gamba Osaku rezultatom 5:3!

 SP KLUBOVA: Vidić načeo, Runi "ovjerio" Osaku Izvor: MONDO

Osvajači evropske Lige šampiona u nedjelju će se boriti za trofej sa ekvadorskom ekipom LDU Kito, pobjednicima južnoameričkog Kupa Libertadores.

Oni su u srijedu bili bolji od meksičke Pačuke (2:0).

Golove za Mančester u četvrtak su postigli Nemanja Vidić u 28, Kristijano Ronaldo u 45, Vejn Runi u 75. i 79. i Daren Flečer u 78. minutu. Edvina Van der Sara uspjeli su da matiraju Jamazaki u 74. minutu, Endo u 85. iz jedanaesterca i Hašimoto u posljednjem minutu.

Utakmica je protekla u obostrano otvorenoj igri, a posebno upečatljiv bio je finiš. U posljednjih petnaestak minuta viđeno je čak šest pogodaka.

Prvo je Gamba zaprijetila smanjivši na 2:1, zatim su "rezervisti" Runi i Flečer sa tri gola u roku od četiri minuta riješili pitanje pobjednika, da bi vrijedni Japanci uspjeli da ublaže poraz i izbore se za realniji rezultat, s obzirom na to da Mančester nije bio bolji za četiri gola razlike.

Aktuelni šampioni Azije, koji su u japanskoj "Džej" ligi zauzeli tek osmo mjesto, imali su svoje šanse da iznenade favorita pri rezultatu 0:0, ali stvari su za Mančester postale lakše kada je Vidić načeo Gambu golom poslije kornera sa desne strane.

Rajan Gigs uputio je idealan centaršut, a reprezentativac Srbije iskoristio svoju snagu, blago se naslonio na kapitena Gambe Jamagučija i sa peterca sproveo loptu u mrežu, a da se pri tom jedva odvojio od zemlje.

Da su Japanci ranjivi prilikom prekida potvrđeno je na kraju prvog poluvremena, kada je ponovo Gigs izveo korner, a Ronaldo iz punog zaleta glavom matirao golmana Fudžigaija.

Vidić je u drugom poluvremenu zamijenjen zbog lakše povrede prepona, koju je zaradio kada je uklizao da otkloni opasnost poslije jednog centaršuta.

Gamba je nekoliko minuta po izlasku Vidića prepolovila deficit, poslije preciznog šuta Jamazakija sa 16 metara, ali ih je Runi već u sljedećem napadu vratio na početak, postigavši gol iz prve akcije u kojoj je učestvovao.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC