• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđević za MONDO: Cirkus u Poznanju

Srpski internacionalac, koji je donio pobjedu Lehu u Roterdamu i plasman u šesnaestinu finala Kupa UEFA, uživa u euforiji.

 Đurđević za MONDO: Cirkus u Poznanju Izvor: MONDO

Leh je u šesnaestini finala Kupa UEFA. Poznaj je u euforiji.

Pobjedom u poslednjem kolu grupe H u Roterdamu nad Fejenordom, poljski klub je obezbijedio učešće u evrokupu i na proljeće. Jedini gol na "Tiganju" postigao je srpski internacionalac, Ivan Đurđević.

"To mi je bila utakmica života. Pobijedili smo Fejenord, nije to mala stvar. Mi smo prva poljska ekipa koja je ikada prošla takmičenje po grupama", počinje 31-godišnji lijevi bek priču za MONDO.

Dodatnu jačinu velikom uspjehu daju navijači.

"Imamo najbolje navijače u Poljskoj. Na svakoj utakmici kod kuće nas prati 25-30 hiljada. U Roterdamu ih je bilo oko pet hiljada. A kakav su nam tek doček priredili po povratku u Poznanj... Može da se mjeri sa onim što u Beogradu narod priređuje sportistima koji donose zlatne medalje".

Ne krije Đurđević da je još u euforiji.

"Evo, dan kasnije, ljudi mi na ulici prilaze, grle, ljube... U gradu je cirkus. Novinari me zovu sa svih strana, i poljski i naši. Još sam po snažnim utiskom".

Na papiru gledano, Leh je napravio senzaciju. Ostavio je iza sebe Nansi i Fejenord. Međutim, ako se dublje analizira situacija u kojoj se klub nalazi, dolazi se do zaključka da to i nije iznenađenje. Ekipa iz Poznanja ove jeseni konstantno pruža sjajne partije.

"Leh je jesenji prvak Poljske. Igramo zaista dobro, imamo odličan tim. Pozadi smo mi iskusniji, igrači sa 29-30 godina, a napred su mlađi, brži. Za nas igra poljski reprezentativac Muravski, a ima nas petorica sa Balkana. Napravljen je idealan spoj. Klub je uložio sredstva, bez para nema uspjeha".

U Lehu ne planiraju da se zaustave. Klub, koji je do sada pet puta bio prvak Poljske, želi da donese titulu u Poznanj poslije 15 godina. Ne haju što za glavne favorite i dalje slove Legija i Visla.

"I do sada smo igrali u ritmu dvije utakmice nedeljno. Sve smo stizali. Naravno da ćemo juriti titulu do kraja".

Đurđević je karijeru počeo u Radu, a zatim je deset godina proveo u Portugalu. Igrao je Orense, Farense, Gimaraeš i Belenenses. Ipak, tvrdi da mu nije teško pao prelazak sa zapada na istok Evrope.

"I u Portugalu je zavladala kriza. Došao sam u Leh na probu i vidio 20 hiljada navijača na utakmici. Pomislio sam: 'Zašto da ne probam ovde'. I nisam pogriješio."

Poljski fudbal je u usponu.

"Grade se stadioni, sve je u funkciji pripreme za organizaciju Evropskog prvenstva. Poljska je zemlja u razvoju, razvija se i fudbal", završio je priču Ivan Đurđević.

(R.J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC