• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter spaja bosanski tandem - Ibišević i Ibrakadabra?!

Milanski Inter zainteresovan je da Zlatanu Ibrahimoviću u napadu pridruži prvog golgetera Bundeslige – Vedada Ibiševića.

 Inter spaja bosanski tandem - Ibišević i Ibrakadabra?! Izvor: MONDO

Prema pisanju Tutosporta, trener "neroazura" Žoze Murinjo nije zadovoljan argentinskim veteranima Ernanom Krespom i Huliom Kruzom, dok je Brazilac Adrijano navodno već na odlasku sa "Đuzepe Meace". Zato bi rado, već u januaru doveo reprezentativca BiH, čija statistika dovoljno govori umjesto preporuke – 18 golova u dresu Hofenhajma na 17 utakmica njemačkog šampionata.

Italijanski eletronski mediji uveliko pišu da je gazda Intera Masimo Morati već krenuo u akciju i spremio sedam miliona evra obeštećenja za Hofenhajm.

Zasad se iz Njemačke niko se nije oglasio, ali sudeći po ranijim izjavama rukovodstva Hofenhajma "da nosioci igre ostaju jer žele titulu", onda je teško vjerovati da će Ibišević obući plavo-crni dres.

Bilo kako bilo, Šveđanin bosanskog porijekla Ibrahimović i Vedad Ibišević bili bi fantastičan napadački tandem, koji u Italiji već zovu "Ibra-Ibi".

Novo priznanje za Vedada


U međuvremenu, Ibišević je pokupio još jedno laskavo priznanje i to od zvaničnog sajta Bundeslige, pošto je napadač BiH izabran u idelanih 11 jesenjeg dijela šampionata.

Osim Ibiševića, od igrača s prostora biše Jugoslavije u prvom timu prvenstva Njemačke našli su se Hrvat Mladen Petrić iz Hamburgera, te štoper Borusije Dortmund Neven Subotić, koji je napokon prelomio i odabrao da će nastupati za reprezentaciju Srbije.

U idealnih 11 Bundes lige izabrani su golman Rene Adler (Bajer Leverkuzen), Lusio (Bajern), Hajko Vesterman (Šalke), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Filip Lam (Bajern), Tamas Hajnal (Borusija Dortmund), Sisero (Herta), Karlos Eduardo (Hofenhajm), Frank Riberi (Bajern), Vedad Ibišević (Hofenhajm) i Mladen Petrić (HSV)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC