• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Sudar svijetova

Inter i Mančester junajted srešće se prvo na "Đuzepe Meaci" 24. februara, a zatim i na "Old Trafordu" dvije nedjelje kasnije.

 LŠ: Sudar svijetova Izvor: MONDO

Kakav će to biti okršaj-udariće šampion Evrope i Engleske na šampiona Italije, Kristijano Ronaldo na Zlatana Ibrahimovića, Aleks Ferguson na Žozea Murinja...Žrijeb je odlučio da jedan od dva velikana neće stići do četvrtfinala Lige šampiona.

Inter i Mančester junajted srešće se prvo na "Đuzepe Meaci" 24. februara, a zatim i na "Old Trafordu" dvije nedjelje kasnije.

Murinjov Čelsi pobedio je Mančester 2005. i 2006. godine u trci za titulu u Engleskoj, da bi Junajted osvojio naslov prvaka 2007, u sezoni posle koje je Portugalac napustio klub iz Londona.

"Zadovoljan sam, želio sam najbolje i dobio sam evropske prvake, koji će za dva dana možda postati i svjetski šampioni. To je tim u kome igra trenutno najbolji evropski igrač (Kristijano Ronaldo), radi veliki trener Aleks Ferguson i koji ima stadion sa sjajnom atmosferom. Moj povratak u Mančester biće nezaboravan", rekao je Murinjo.

"Neko mi je rekao da imam dobar učinak protiv Fergusona. To nije tačno, to nije moj skor, već Čelsijev", dodao je Portugalac.

Murinjo je bio bolji od Mančestera i 2004. godine, kada je kao trener Porta slavio u osmini finala Lige šampiona, a zatim i osvojio trofej.

S druge strane, Junajted je pobijedio Inter 1999. godine u polufinalu Lige šampiona, koju je na kraju i osvojio.

"Novi duel između Murinja i mene će biti zanimljiv. On je poseban karakter i jaka ličnost. Oduvijek smo se dobro slagali. Dok je bio trener Porta eliminisao nas je iz Lige šampiona, a nadam se da ćemo sada mi imati onoliko sreće, koliko su oni imali tada", izjavio je Ferguson.

Duel Mančestera i Intera je samo jedan od tri englesko-italijanska okršaja u osmini finala. Koplja će ukrstiti još dva giganta, Čelsi i Juventus.

Trener "stare dame" Klaudio Ranijeri će se namjeriti na bivši klub.

"Mogu samo da zahvalim Romanu Abramoviču, jer sam po njegovom dolasku prvi put u karijeri mogao da dovedem svakog igrača koji mi je bio potreban. Četiri godine u Čelsiju ne mogu da zaboravim, ali sada će mi jedini cilj biti da Juventus prođe dalje", objasnio je Ranijeri.

Italijanski stručnjak je na klupi Čelsija proveo četiri godine, od 2000. do 2004.

"Biće to veliki test za nas. Kao i u svakom duelu engleskih i italijanskih ekipa, vidjećemo kako se naši fudbaleri nose sa 'bogatašima' iz Engleske", naveo je Ranijeri i dodao:

"Čelsi je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, a prošle sezone u finalu je poražen tek poslije penala. Obe ekipe će biti veoma motivisane, a siguran sam da ni u Čelsiju nisu srećni zbog ishoda žrijeba".

Kada je riječ o fudbalskim veličinama svjetskih razmjera, šta tek reći za aktere okršaja između Real Madrida i Liverpula, koji zajedno imaju 14 titula prvaka Evrope.

"Ući ćemo u taj dvomeč puni samopouzdanja. Do sada smo dobro prolazili protiv engleskih ekipa i vjerujem da imamo kvalitet za dobar rezultat u Ligi šampiona. U ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika. Što jači rival, to bolje", rekao je sportski direktor "kraljevskog kluba" Predrag Mijatović.

Jedno je sigurno - krajem februara i početkom marta 2009. planetom će vladati fudbalska groznica.

(Beta, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC