• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić:Radio sam na crno, ali nisam uzeo pare

Oglasio se Zvezdan Terzić!

 Terzić:Radio sam na crno, ali nisam uzeo pare  Izvor: MONDO


Bivši predsjednik FSS je nestao bez traga krajem januara ove godine. U međuvremenu je protiv njega Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu za zloupotrebu službenog položaja.

Terzić se tereti za sticanje protivpravne dobiti prilikom transfera Vanje Grubača u Hamburg i Srđana Stanića u Spartak, a postoji mogućnost da se proširi i na prodaju Branislava Ivanovića u Lokomotivu i Stevana Stošića u Malagu iz vremena dok je bio na čelu OFK Beograda.

U pismu upućenom na adresu dnevnog lista "Pres" je priznao da je radio nečasne radnje, ali ne onakve za kakve se tereti. Tvrdi da mu je sve smjestio "moćni kabinet" i traži da se brani sa slobode.

Priču je počeo od početka, tvrdnjom da je otišao u Francusku na skijanje gdje je teško povrijedio rame...

"U toku liječenja, a i mnogo prije toga, do mene su stizale informacije da sam u jednom tada moćnom kabinetu obilježen kao krajnji cilj unaprijed izrežirane farse, nazvane 'fudbalska mafija'. S obzirom na to da sam znao, kao i vi, kroz kakve je finansijske muke prolazio naš klub, kako smo godinama jedva krpili kraj sa krajem, djelovalo mi je nestvarno da će državni organi uopšte da se bave finansijskim poslovanjem kluba koji se godinama izdržavao isključivo iz sopstvenih izvora. Raspisivanje potrage zateklo me je u inostranstvu, gdje se i sada nalazim", poručio je Terzić.

Prisjeća se i da je za potpis prvog profesionalnog ugovora sa OFK Beogradom dobio na ruke 10.000 maraka od predsjednika kluba, kako kaže, u to vrijeme visokog državnog funkcionera.

"Postojali su crni fondovi u sportu pedeset godina, i država je na jedan prećutan način aminovala i odobravala ovakav sistem funkcionisanja u sportu. Crni fondovi su stvarani na razne načine, sportisti plaćani gotovinom na ruke, a sve sa ciljem da više ostane za sport. Niko to nije radio zbog lične koristi, nego da bi sport preživio i dalje se razvijao, kao djelatnost od posebne društvene važnosti".

Negira da je uzeo pare od transfera.

"Tako se poslovalo sve do 2003, kada je donesen zakon o porezu sportista od deset odsto, umjesto dotadašnjih 73 odsto. Tada smo po prvi put igračima otvorili račune u poslovnim bankama, i uplaćivali im sve ugovorne obaveze legalno, uz plaćen porez. U obrazloženju Ministarstva finansija zašto je porez smanjen na samo deset odsto rečeno je da velike svote novca u sportu idu nelegalnim tokovima, i da je to urađeno da bi se stimulisao povratak tog novca u legalne tokove. Na taj način država je indirektno priznala da do tada nije postojao prihvatljiv zakonski okvir za oporezivanje sportista".

Na kraju nagovještava da će se vratiti u Srbiju.

"Dolazak u Srbiju i iznošenje svoje odbrane smatram svojom i zakonskom i moralnom obavezom. Od pravosudnih organa očekujem da svoj posao obavljaju nepristrasno, i omoguće mi da svoju odbranu iznesem sa slobode", završio je Zvezdan Terzić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC