• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić pred istražnim sudijom 26. januara

Saslušanje bivšeg direktora Crvene zvezde Dragana Džajića i menadžera Ranka Stojića zakazano je za 26. januar iduće godine.

 Džajić pred istražnim sudijom 26. januara Izvor: MONDO

Saslušanje je zakazano povodom zahtjeva tužilastva za proširenje istrage, izjavila je Tanjugu portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu saslušaće Džajića i Stojića povodom sumnji da su zloupotrijebili službeni položaj u vezi sa prodajom fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku, precizirala je Ramićeva. Poslije saslušanja, istražni sudija će odlučiti o zahtjevu tužilaštva za proširenje istrage.

Džajić i Stojić se sumnjiče da su od Dudićevog transfera protivpravno prisvojili pet miliona njemačkih maraka.

Ovo je četvrti zahtjev za proširenje istrage koje tužilaštvo traži protiv Džajića koji je od zimus pod istragom zbog sumnje da je prisvojio novac od pet bivših Zvezdinih fudbalera.

Okružno tužilaštvo saopštilo je ranije da je prilikom transfera Dudića iz Zvezde u Benfiku ugovoreno obeštećenje od sedam miliona nemačkih maraka. Portugalski klub je ispunio svoje ugovorne obaveze i uplatio na račun crveno-bijelih dogovoreni novac. Ipak, na račun beogradskog kluba uplaćeno je samo dva miliona njemačkih maraka, a za preostalih pet postoji osnovana sumnja da su ih prisvojili Džajić i Stojić.

Protiv Džajića, kao i bivših funkcionera Zvezde Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića istraga zbog zloupotreba službenog položaja u vezi sa transferima četiri fudbalera tog kluba završena je u Okružnom sudu u Beogradu sredinom novembra. Predmet je čekao odluku tužilaštva o podizanju optužnice, međutim to se neće skoro dogoditi zbog novog zahtjeva za njeno proširenje.

Džajić, Cvetković i Marinković su uhapšeni 5. februara i u pritvoru su proveli pet mjeseci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC